Pateu cu ficat

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 6768 vizualizari

 

cu preocuparea de a consuma mai multe produse preparate in casa si de a renunta la mezelurile din comert am gatit aceasta reteta de pateu

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 100 gr unt
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri coniac
  • 2 castraveti murati
  • sare piper
  • nucsoara
  • foi dafin 
  • oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu cu ficat:


  1. ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere .

  2. se fierbe ficatul cu 2 foi de dafin .

  3. ceapa se taie si se caleste putin in unt .

  4. se zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare , piper, nucsoara si se amesteca bine .

  5. se amesteca cu castraveti murati taiati cubulete.

  6. se serveste cu oua fierte moi .

 

TIPS-URI

1

adaugati sare dupa fierberea ficatului , daca se pune la inceput , fficatul se va intari prea tare .

2

daca doriti ca pasta sa fie mai fina puteti sa le mixati , am preferat sa le zdrobesc sa fie mai rustic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

21.01.2010, 22:16

si coniacul de ce?

Teo 1

21.01.2010, 22:18

abia acum am vazut farfuria...as manca cu farfurie cu tot!

mihaelar63 1

21.01.2010, 22:20

am citit si eu intr-o carte veche de a bunicii sotului, chiar ca nu stiu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)