Pateu cu ficat

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 5211 vizualizari

 

cu preocuparea de a consuma mai multe produse preparate in casa si de a renunta la mezelurile din comert am gatit aceasta reteta de pateu

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat de pui
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura de miere
  • 100 gr unt
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri coniac
  • 2 castraveti murati
  • sare piper
  • nucsoara
  • foi dafin 
  • oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu cu ficat:

  1. ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere .
  2. se fierbe  ficatul cu 2 foi de dafin .
  3. ceapa se taie si se caleste putin in unt .
  4. se  zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare , piper,  nucsoara si se amesteca bine .
  5. se amesteca cu castraveti murati taiati cubulete.
  6. se serveste cu oua fierte moi .
 

TIPS-URI

1

adaugati sare dupa fierberea ficatului , daca se pune la inceput , fficatul se va intari prea tare .

2

daca doriti ca pasta sa fie mai fina puteti sa le mixati , am preferat sa le zdrobesc sa fie mai rustic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu cu ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Teo 1

21.01.2010, 22:16

si coniacul de ce?

Teo 1

21.01.2010, 22:18

abia acum am vazut farfuria...as manca cu farfurie cu tot!

mihaelar63 1

21.01.2010, 22:20

am citit si eu intr-o carte veche de a bunicii sotului, chiar ca nu stiu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!