Pateu de ficat

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 10638 vizualizari

 

Este cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Il depaseste cu mult pe cel cumparat si-n plus..stii ce ai pus in el. Alte pateuri de casa incercate de mine aveau o consitenta,..prea..compacta..prea ..."deasa..Consistenta acestuia este exact ca a celui din comert, aerat, de duca-se pe gat:)))) si gustul la fel.. Sub nicio forma cei care-l fabrica pe cel din comert nu pun asa ingrediente bune, atata unt...etc ..si pun atatia conservanti :(.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr ficat pasare
  • 350 gr unt
  • 3 linguri smantana cu grasime ridicata
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (o lingurita)
  • jumatate lingurita rozmarin
  • doua cepe
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri amidon
  • putina apa
  • putin busuioc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)

Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.

Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.

Restul de unt se mixeaza spuma.

Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu  sare si piper.

Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

epurasha2bb 1

09.11.2010, 14:25

acu l-am vazut dar te-a luat usturoiul ce sa mai!

para 1

07.10.2012, 14:33

bun si sanatos

Bya Ralu 1

30.04.2014, 23:08

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!