Pateu de ficat

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 13933 vizualizari

 

Este cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Il depaseste cu mult pe cel cumparat si-n plus..stii ce ai pus in el. Alte pateuri de casa incercate de mine aveau o consitenta,..prea..compacta..prea ..."deasa..Consistenta acestuia este exact ca a celui din comert, aerat, de duca-se pe gat:)))) si gustul la fel.. Sub nicio forma cei care-l fabrica pe cel din comert nu pun asa ingrediente bune, atata unt...etc ..si pun atatia conservanti :(.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr ficat pasare
  • 350 gr unt
  • 3 linguri smantana cu grasime ridicata
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (o lingurita)
  • jumatate lingurita rozmarin
  • doua cepe
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri amidon
  • putina apa
  • putin busuioc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)

Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.

Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.

Restul de unt se mixeaza spuma.

Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu  sare si piper.

Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

epurasha2bb 1

09.11.2010, 14:25

acu l-am vazut dar te-a luat usturoiul ce sa mai!

para 1

07.10.2012, 14:33

bun si sanatos

Bya Ralu 1

30.04.2014, 23:08

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval de casa