Pateu de ficat

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 14557 vizualizari

 

Este cel mai bun pateu pe care l-am mancat vreodata. Il depaseste cu mult pe cel cumparat si-n plus..stii ce ai pus in el. Alte pateuri de casa incercate de mine aveau o consitenta,..prea..compacta..prea ..."deasa..Consistenta acestuia este exact ca a celui din comert, aerat, de duca-se pe gat:)))) si gustul la fel.. Sub nicio forma cei care-l fabrica pe cel din comert nu pun asa ingrediente bune, atata unt...etc ..si pun atatia conservanti :(.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr ficat pasare
  • 350 gr unt
  • 3 linguri smantana cu grasime ridicata
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei (o lingurita)
  • jumatate lingurita rozmarin
  • doua cepe
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri amidon
  • putina apa
  • putin busuioc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se baga blenderul si se paseaza cu totul. (iese moale de tot)

Se adauga 3 linguri pline cu amidon , se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa. Se pune la racit.

Cartofii se fierb si se paseaza bine bine.

Restul de unt se mixeaza spuma.

Cand s-a racit bine crema de ficatei se adauga untul spuma si cartofii pasati si se mixeaza. Se potriveste gustul cu  sare si piper.

Se da la rece pentru 2 ore apoi ..pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ballotins de Saint-Jacques