Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2011 | 3317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 150 ml vin alb
  • o ceapa mare
  • 3 catei usturoi
  • 3 frunze busuioc
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/3 lingurita nucsoara
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • o lingura untura
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara:

Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente.

Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos.


Se spala bine ficatul si se curata de pielite si eventualele vitze verzulii (cautati-le bine, dau gust amar mancarii, sa nu mai zic de aspect:P )

Se toaca ceapa marunt.

Se topeste untura in tigaie si se adauga ceapa.

Se lasa pana prinde o culoare aurie apoi se pun in tigaie ficateii si usturoiul intreg.

Se calesc la foc iute, 2 minute.

Se stinge totul cu vin, se adauga busuiocul tocat si se lasa la fiert la foc mediu pentru 15-20 minute.Trebuie sa se evapore vinul insa avem nevoie de sosul format in tigaie.

Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper dupa gust si bagam blenderul.

Mixam pana obtinem o pasta fina.



Lasam la racit.

Frecam untul spuma, cu putina sare.

Cand amestecul cu ficatelul e complet rece adaugam untul si omogenizam.

Punem intr-o caserola si dam la rece.



O cana de ceai cu miere si lamaie, pateul intins tacticos pe o felie de paine graham si..gata micul dejun :P.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

gaby_duceag 1

24.07.2011, 20:42

Cred ca erai la bucatarie ))))

aziz 1

27.07.2011, 12:10

acum am terminat de facut bunaciunea ......este EXCELLLLLLLLENT!!!!!!!!!!!!!!! multumesc!!!

gaby_duceag 1

27.07.2011, 12:37

ahhh, ce bine-mi pare! )))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Bruschete ”mic dejun” de duminica