Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara

de MotanLaOale in Ficat, 30 Sep 2011 | 3131 vizualizari

 

Am facut ambele retete dupa cum am zis. Si aceasta este buna dar este mai tare si se unga mai greu pe paine. In rest buna buna. Vreau in viitor sa le incerc si cu ficat de porc.

 

INGREDIENTE

  • 300g ficat de pui
  • 75ml vin dulce alb
  • 1 ceapa
  • 100g unt
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita boia
  • putina nucsoara
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara:

Ficateii se curata si se spala bine.


Ceapa se curata si se toaca marunt.


Se topeste untura in cratita, se adauga ceapa si se caleste pana capata o culoare aurie.


Se pun ficateii si se calesc 2 minute la foc iute ( se poate adauga si usturoi daca va place).


Se adauga vinul si busuiocul si se lasa la fiert amestecand 15-20 minute pana se evapora vinul.


Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper si mixam pana obtinem o pasta fina.


Se lasa la racit.


Untul se freaca spuma.


Cand pasta de ficat este racita se adauga untul si se omogenizeaza.


Se potriveste de sare si piper.


Se pune la rece cel putin 2 ore.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

05.10.2011, 08:52

Multumesc

Bucataras Medi 1

17.10.2011, 21:25

ce bun trebuie sa fie............

MotanLaOale 1

23.10.2011, 20:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de naut cu sos de ceapa
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat