Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara

de MotanLaOale in Ficat, 30 Sep 2011 | 3544 vizualizari

 

Am facut ambele retete dupa cum am zis. Si aceasta este buna dar este mai tare si se unga mai greu pe paine. In rest buna buna. Vreau in viitor sa le incerc si cu ficat de porc.

 

INGREDIENTE

  • 300g ficat de pui
  • 75ml vin dulce alb
  • 1 ceapa
  • 100g unt
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita boia
  • putina nucsoara
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara:

Ficateii se curata si se spala bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se topeste untura in cratita, se adauga ceapa si se caleste pana capata o culoare aurie.

Se pun ficateii si se calesc 2 minute la foc iute ( se poate adauga si usturoi daca va place).

Se adauga vinul si busuiocul si se lasa la fiert amestecand 15-20 minute pana se evapora vinul.

Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper si mixam pana obtinem o pasta fina.

Se lasa la racit.

Untul se freaca spuma.

Cand pasta de ficat este racita se adauga untul si se omogenizeaza.

Se potriveste de sare si piper.

Se pune la rece cel putin 2 ore.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

05.10.2011, 08:52

Multumesc

Bucataras Medi 1

17.10.2011, 21:25

ce bun trebuie sa fie............

MotanLaOale 1

23.10.2011, 20:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu spanac si gorgonzola

de Rocsi 9

ieri la 11:24

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu spanac si gorgonzola

de Rocsi 9

ieri la 11:24

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat