Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara

de MotanLaOale in Ficat, 30 Sep 2011 | 4093 vizualizari

 

Am facut ambele retete dupa cum am zis. Si aceasta este buna dar este mai tare si se unga mai greu pe paine. In rest buna buna. Vreau in viitor sa le incerc si cu ficat de porc.

 

INGREDIENTE

  • 300g ficat de pui
  • 75ml vin dulce alb
  • 1 ceapa
  • 100g unt
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita boia
  • putina nucsoara
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara:

Ficateii se curata si se spala bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se topeste untura in cratita, se adauga ceapa si se caleste pana capata o culoare aurie.

Se pun ficateii si se calesc 2 minute la foc iute ( se poate adauga si usturoi daca va place).

Se adauga vinul si busuiocul si se lasa la fiert amestecand 15-20 minute pana se evapora vinul.

Adaugam boiaua, nucsoara, sare si piper si mixam pana obtinem o pasta fina.

Se lasa la racit.

Untul se freaca spuma.

Cand pasta de ficat este racita se adauga untul si se omogenizeaza.

Se potriveste de sare si piper.

Se pune la rece cel putin 2 ore.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateu de ficat