Pateu din ficat de pui - de casa

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 12678 vizualizari

 

Va propun o reteta de pateu facut in casa, fin si cremos, ....o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 350 g de ficatei de pui (bio sau de tara)
  • 3 linguri coniac
  • 4 foi de gelatina
  • 1 morcov
  • 1 esalota
  • 1 catel de usturoi
  • 125 gr de mascarpone
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru macinat
  • verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui - de casa:

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute.

Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.

Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele.

Caliti legumele in uleiul de masline.

Adaugati ficateii, cimbrul macinat, foaia de dafin, sarea si piperul.

Puneti coniacul si gatiti timp de 10 minute.

Luati de pe foc, puneti foile de gelatina scurse bine.

Amestecati sa se dizolve bine.

Scoateti foaia de dafin si mixati totul.

Verificati daca mai trebuie sare sau piper.  

Puneti un pic de verdeata proaspat tocata si amestecati.  

Varsati crema obtinuta in forme de silicon- le puteti decora inainte.  

Dati la rece pentru cel putin 2 ore.  

Se demuleaza foarte usor.  

Serviti rece cu rosii sau cu o salata verde ....  

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

inainte de a-i gati puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute

2

puneti la rece cel putin 2 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui - de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui mozaic