Pateuri cu ciuperci

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 3200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 60 ml lapte
  • 60 ml apa
  • 1 lg ulei
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  •  Umplutura:
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • Sare,piper
  • Ulei
  •  +
  •  1 galbenus
  • 1 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Umplutura:

Ceapa tocata se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile tocate. Se calesc putin impreuna,apoi se adauga 100-150 ml apa. Se fierb impreuna pana scade apa. Se condimenteaza.

Aluat:

Manual:

Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea.; in mijloc se face o adancitura si se toarna apa si laptele caldut. Se framanta un aluat neted care se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

La masina de paine:

Se pun ingredientele lichide si sarea,apoi faina si drojdia. Se porneste masina pe programul de framantare + dospire.

Aluatul dospit se imparte in 5 bile. Fiecare bila se intinde intr-un cerc,pe jumatate se pune o lingura din umplutura, apoi se impatureste ca in imaginile de mai jos. Pateurile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se se lasa 20 minute la loc calduros, apoi se ung cu galbenus de ou “desfacut” in lapte. Se coc 25-30 minute, la temperatura medie,pe treapta cea mai inalta.

 

RETETA IN IMAGINI

Pateuri cu ciuperci-0
Pateuri cu ciuperci-1
Pateuri cu ciuperci-2
Pateuri cu ciuperci-3
Pateuri cu ciuperci-4
Pateuri cu ciuperci-5
Pateuri cu ciuperci-6
Pateuri cu ciuperci-7
Pateuri cu ciuperci-8

COMENTARII (21)

cristiana_dana

cristiana_dana 1

06.05.2011, 16:14

eluta

eluta 1

07.05.2011, 19:47

le am preparat si eu ieri dupa amiaza,mirosea grozav la mine in bucatarie..am adaugat si marar in amestecul de ciuperci iar aluat am facut un pic mai mult, pentru doua portii .. 5 bilute le am umplut cu branza condimentata cu sare,piper si marar,iar deasupra am pus si cateva seminte de chimen..delicioase intradevar!

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

07.05.2011, 21:12

Eluta ma bucur ca ti-au placut,o sa le fac si eu cu branza ca mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!