Pavlova

de gaby_duceag in Torturi, 5 Iun 2011 | 13906 vizualizari

 

La multi ani, Dya!!! Sa fii sanatoasa, fericita si la fel de dulce. Te pup!

 

INGREDIENTE

Foi
  • 6 albusuri
  • 360 gr zahar pudra
  • 3 lingurite otet
  • 3 lingurite amidon
  • un vf cutit sare
Decor si umplut
  • o lingura sirop menta |(optional)
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • cirese
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Am pus intr-un bol mare albusurile cu sarea.


Am bagat mixerul si am mixat la treapta mica un minut apoi am marit viteza.


Am mixat pana ce albusurile s-au facut spuma. Am inceput sa adaug , treptat, zaharul pudra (cate 3-4 linguri odata). Nu adaugi alta priza de zahar pana nu s-a topit anteriorul pus.


Mi-a luat tare mult treaba asta :))), cred ca vreo juma' de ora ca am mai oprit mixerul sa nu-l ard (asa-mi tre' daca n-am Kitchen Aid:))) ).


Cand zaharul a fost complet incorporat iar compozitia avea o textura grasa si era lucioasa , formand tepi la atingere, am adaugat otetul si amidonul .Am mai mixat 1 minut.


In doua tavi mari am pus hartie pentru copt pe care am desenat cercuri cu diametrul de 22 cm.


Am uns cu unt.


Am impartit albusurile in doua si am pus in fiecare tava, cu lingura, din compozitie facand un cerc mai mic decat cel desenat.


Cu restul de albus am umplut marginile, usor mai inalt decat mijlocul, punand compozitia intr-un posh.


Am preincalzit cuptorul cu 10 minute inainte. Am setat la treapta cea mai mica posibila.


Am introdus tava si am lasat timp de 50 minute dupa care am intredeschis cuptorul si am mai lasat 15 minute.


Daca doriti foile culoarea pe care-am dorit-o eu, adica bejul asta deschis, le coaceti ca mine. Daca le doriti albe lasati usa cuptorului intredeschisa de la inceput.


Mie mi-a fost in grija sa nu se inmoaie cand se racesc :))), nu stiu de ce...insa nici vorba.


Le-am lasat la racit tot in cuptor si le-am lasat tot acolo peste noapte.


Eu am copt in doua cuptoare. Voi puteti face pe rand compozitia pentru foi sau puteti coace doar una singura, mai inalta, si lasati cu 10 min mai mult la copt.


Smantana am mixat-o timp de 3 minute. Am adaugat zaharul si siropul de menta si am mixat pana a capatat o consistenta ferma (nu mixati mai mult c-o faceti unt).


Am pus pe platou o foaie, 1/2 din cantitatea de frisca, cealalta foaie, restul de frisca apoi cirese si capsuni spalate si scurse bine.



Sursa...e netu':)))


Am vazut aici pusa de Criss, de Cristina, pe net am citit pe Laura Laurentiu si la straini:)) deci..nu-mi arog inventia :)))


Sa fii fericita, Dya!




 

TIPS-URI

1

ps. pareri personale in ce priveste reteta: Nu am cuvinte sa descriu cat de trista sunt c-am mancat doar o felie :( :)))))), daaaar!!! cand o s-o repet voi tine foile mai putin la cuptor , vreo..30 de minute (sfat pe care deja-l primisem insa..pentru ca habar nu am cate grade are cuptorul meu dat la mic si temandu-ma sa nu mi se inmoaie ca le-am facut cu o zi inainte, nu l-am respectat)

2

- au avut o consistenta mult prea apropiata de a bezelelor, mijlocul cica ar fi trebuit sa fie mult mai moale; asa scrie in descrierea originala a retetei.

3

-daca nu faceti doua foi, ci una singura din aceeasi cantitate, cred ca 50 min sunt suficiente. -insa revin...nu stiu cate grade-s in cuptorul meu :-??

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (119)

-Licurici- 1

03.06.2015, 07:11

Am facut-o si eu este delicioasa

Alexandra Burz 1

28.06.2015, 23:55

cat mai curand trebuie testata

delia64 1

18.05.2017, 21:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Torturi cu fructe si frisca