Peanut caramel brownies

de Poliana in Prajituri, 13 Oct 2012 | 5291 vizualizari

 

Imi plac brownies la maxim, si nu vreau sa va spun cate retete am incercat pana am ajuns la cea pe care eu o consider ca merita loc de cinste. Multe au fost esecuri, multe au iesit bune dar nu m-au incantat la gust sau aspect...sau pur si simplu le lipsea acel ceva care face un brownie bun pentru mine, adica textura ciocolatoasa si invelisul crocant...
Si ca fac o combinatie cu adevarat mortala, am adaugat si niste arahide sarate si prajite pe ici pe colo, si deasupra am presarat rauri de caramel...dar gata, sa trecem la reteta, ca ma intind cu vorba, si cu laudele, si poate n-o sa va vina sa ma credeti ca e cu adevarat buna :)

 

INGREDIENTE

  • 180 gr ciocolata neagra, cel putin 70% cacao
  • 135 gr unt
  • 4 oua mari
  • 115 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 50 gr arahide sarate (dar nu foarte) si prajite
  • 50 gr caramel
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peanut caramel brownies:

Stiti care e partea cea mai grea la prajitura asta? Asteptarea...dada, pentru ca se face foarte usor, nu necesita foarte mult timp de coacere, dar in schimb trebuie lasata la racit la temperatura camerei pentru cel putin 3 ore. Daca o taiati mai repede o sa aiba un aspect mai dens, mai umed (desi la gust o sa fie minunat), si poate nu prea atractiv, dar daca o lasati in pace 3 ore bune, o sa fie numai buna de taiat, iar aspectul si gustul vor fi fara comentarii. Mai jos in poza o puteti vedea cum a aratat la taierea din prima faza la o tura precedenta de brownies, restul pozelor sunt facute dupa ce s-a scurs timpul anevoios, dar necesar, de asteptare.


Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt.

Ciocolata si untul le topim la bain marie, sau microunde...insa aveti grija sa nu se arda. Adaugam zaharul si amestecam energic.



Ouale le adaugam in compozitie cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat cernem faina cu cacaoa, sarea si praful de copt si le adaugam in compozitie. La final adaugam esenta de vanilie si arahidele maruntite putin cu cutitul si omogenizam.



Turnam compozitia in tava si - mai avem ceva de facut, doar nu era sa uitam de caramel - turnam in rauri caramelul peste compozitia ciocolatoasa, nu va speriati ca nu o sa-l strice cu nimic, o sa creasca la fel de frumos, iar din loc in loc va veti intalni cu o parte mai cremoasa si carameloasa...divin, nu gluma ;)


Lasam la cuptor pentru 20-25 de minute. Eu am lasat 25 de minute, si am obtinut o textura pufoasa, nu foarte densa, dar deloc uscata...putin inspre umeda. Daca va place brownie-ul cu textura umeda, atunci nu-l lasati mai mult de 20 de minute la cuptor.



Vedeti ce usor se face, efortul e insesizabil, acum urmeaza doar asteptarea...dureros de dulce!

Noi am servit prajiturica asta cu Inghetata de vanilie cu cocos si merisoare, a fost un deliciu!!

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peanut caramel brownies" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Poliana 1

14.10.2012, 22:30

Dia, la maxim sa fie!!!

Valclaudia 1

21.03.2013, 06:29

vreaaaaaaaaaaaaau!

Xandrinne 1

27.03.2017, 20:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole boabe
  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu mere

ieri la 17:01

Mancarica de fasole verde cu rosii

ieri la 15:20

Pilaf cu ardei copți și ceapă verde

de RODIMUR 5

ieri la 08:39

RETETA RECOMANDATA
Brownies cu banane