Peltea de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 4 Oct 2013 | 9410 vizualizari

 

Daca am nimerit niste gutui sanatoase, fara "locuitori", era pacat sa arunc cotoarele care au ramas de la dulceata. Asa am facut din ele peltea. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui (eu am folosit cotoarele ramase)
  • 500g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt).

Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri).

Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult.

Se strecoara zeama rezultata si se masoara  cantitatea.

Intr-o cratita se pune la fiert zeama rezultata cu tot atata zahar.

Mie mi-a rezultat 500ml zeama si am pus 500g zahar.

Se fierbe pana se leaga bine. (rece nu trebuie sa curga)

Cand este legata cat doriti se pune fierbinte in borcane, se pun capacele si se lasa la recit invelite intr-o patura.

Se eticheteaza si se pun in camara.

Este foarte buna, are textura mierii dar cu aroma si gust de gutui!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Peltea de gutui-0
Peltea de gutui-1
Peltea de gutui-2
Peltea de gutui-3
Peltea de gutui-4
Peltea de gutui-5
Peltea de gutui-6
Peltea de gutui-7
Peltea de gutui-8
Peltea de gutui-9
Peltea de gutui-10
Peltea de gutui-11

COMENTARII (33)

Sylvia

Sylvia 1

05.10.2013, 17:39

bestial arata bravoooo , e multa munca si rezultatul e pe masura !

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.10.2013, 18:28

Multumesc

Sim0na

Sim0na 1

07.10.2013, 11:12

la favorite cu ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro