Peltea de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 4 Oct 2013 | 10930 vizualizari

 

Daca am nimerit niste gutui sanatoase, fara "locuitori", era pacat sa arunc cotoarele care au ramas de la dulceata. Asa am facut din ele peltea. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui (eu am folosit cotoarele ramase)
  • 500g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt).


Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri).


Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult.


Se strecoara zeama rezultata si se masoara cantitatea.


Intr-o cratita se pune la fiert zeama rezultata cu tot atata zahar.


Mie mi-a rezultat 500ml zeama si am pus 500g zahar.


Se fierbe pana se leaga bine. (rece nu trebuie sa curga)


Cand este legata cat doriti se pune fierbinte in borcane, se pun capacele si se lasa la recit invelite intr-o patura.


Se eticheteaza si se pun in camara.


Este foarte buna, are textura mierii dar cu aroma si gust de gutui!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Sylvia 1

05.10.2013, 17:39

bestial arata bravoooo , e multa munca si rezultatul e pe masura !

MotanLaOale 1

05.10.2013, 18:28

Multumesc

Sim0na 1

07.10.2013, 11:12

la favorite cu ea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui si mere