Peltea de gutui

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 4 Oct 2013 | 13471 vizualizari

 

Daca am nimerit niste gutui sanatoase, fara "locuitori", era pacat sa arunc cotoarele care au ramas de la dulceata. Asa am facut din ele peltea. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui (eu am folosit cotoarele ramase)
  • 500g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Gutuile se taie bucati (cotoarele se folosesc asa cum sunt).

Se pun la fiert in apa intr-o oala mai mare (4 litri).

Se lasa la fiert cam 2 ore pana este gutuia bine fiarta si zeama a scazut mult.

Se strecoara zeama rezultata si se masoara  cantitatea.

Intr-o cratita se pune la fiert zeama rezultata cu tot atata zahar.

Mie mi-a rezultat 500ml zeama si am pus 500g zahar.

Se fierbe pana se leaga bine. (rece nu trebuie sa curga)

Cand este legata cat doriti se pune fierbinte in borcane, se pun capacele si se lasa la recit invelite intr-o patura.

Se eticheteaza si se pun in camara.

Este foarte buna, are textura mierii dar cu aroma si gust de gutui!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sylvia 1

05.10.2013, 17:39

bestial arata bravoooo , e multa munca si rezultatul e pe masura !

MotanLaOale 1

05.10.2013, 18:28

Multumesc

Sim0na 1

07.10.2013, 11:12

la favorite cu ea!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot

pe 24.10 la 20:44

Paine cu cartofi coapta la vasul din ceramica Crock Pot

pe 24.10 la 20:02

Paste cu sunculita si oua

pe 24.10 la 19:31

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui si mere