Penne alla boscaiola

de alexana2008 in Paste, 19 Mar 2011 | 7165 vizualizari

 

o reteta simpla, f gustoasa dar si putin cam "grea" :) pt cei obisnuiti cu mancarea "light".

 

INGREDIENTE

  • kaiser
  • funghi porcini/ ghebe
  • 100 gr mazare
  • 1 ceapa potrivita
  • 500 gr smantana
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne alla boscaiola:

Se taie kaiserul cubulete, ceapa marunt si se rumenesc impreuna in 2 lg ulei de masline.

se adauga ciupercile (funghi porcini sau ghebe) si se calesc pana se evapora apa lasata de ele.

adaugati mazarea iar dupa 5 min paharul de vin alb -demisec.

dupa ce se evapora si vinul adaugati smantana si amestecati incet sa nu faca cocoloase (nu folositi smantana de gatit).

Lasati la foc potrivit sa fiarba cca 15 minute apoi adaugati putin parmezan ras...mai lasati sosul pe foc cca 10 min.

Fierbeti pastele (pene, rigatoni, fusilli) cu un minut mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj. Nu folositi paste ieftine! cautati paste cu timp de fierbere mare. IMPORTANT ! Nu clatiti pastele sub jet de apa !

Adaugati sosul peste paste si serviti cat sunt calde.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla boscaiola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Penne alla boscaiola-0
Penne alla boscaiola-1
Penne alla boscaiola-2
Penne alla boscaiola-3
Penne alla boscaiola-4

COMENTARII (17)

mena29

mena29 1

16.03.2012, 10:35

La multi ani!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.03.2012, 15:36

La multi ani!

Bunica

Bunica 1

16.03.2013, 09:27

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53