Penne cu bacon al forno

de Oana in Penne, 9 Mai 2014 | 10529 vizualizari

 

Pentru ca azi am avut un musafir important la masa :) am pregatit repede paste la cuptor cu mult parmezan.

 

INGREDIENTE

  • 250 g penne tricolore
  • 200 g bacon
  • 200 g parmezan ras Delaco
  • 200 g mozzarella Delaco
  • un fir de ceapa verde
  • un fir usturoi verde
  • 200 ml smantana lichida
  • o lingura ulei de masline
  • unt pentru uns forma
  • sare si piper 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu bacon al forno:

Am fiert pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le-am scurs de apa.

Cat timp au fiert pastele am tras la tigaie baconul taiat felii impreuna cu ceapa si usturoiul verde taiate marunt. Le-am inabusit foarte putin, pana s-au inmuiat, apoi am oprit focul.

Am pus baconul cu ceapa peste penne, am amestecat si cu smantana lichida. Am condimentat dupa gust cu sare si piper.

Am uns cu unt o forma ceramica pentru cuptor si am pus un strat de paste, am presarat parmezan ras din belsug, iar paste, iar parmezan, apoi paste si deasupra rondele subtiri de mozzarella.

Am pus tava in cuptorul incalzit si am copt la 180 de grade cam 20 de minute, pana s-a rumenit foarte putin deasupra. Cand a fost gata am mai ras putin parmezan si am mai lasat tava in cuptorul incalzit vreo 5 minute.

Asta-i tot! Rapid si bun-bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu bacon al forno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Oana 1

09.05.2014, 21:44

Multumim pentru aprecieri!

Oana 1

09.05.2014, 21:45

Laurici, pai te-ai laudat cu checul degeaba?? Simo, degustatorului i-a placut, a papat tot

cristeena20 1

23.05.2014, 12:12

excelente!!1de retinut!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste penne cu sos de mustar