Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi

de Rocsi in Penne, 19 Iun 2016 | 2390 vizualizari

 

Nu sunt mare fana a pastelor, nu pot sa zic niciodata, vaaai ce mult imi plac pastele! Insa, o data la ceva timp, niste paste cu mult sos de rosii mananc si eu. De aceasta data, am zis sa pregatesc paste cu sos alb, cu branzeturi si chiar au fost neasteptat de bune si gustoase. Deci, din cand in cand, merge si o portie calda de paste, dar neaparat sa aiba mult sos!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr penne
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 40 gr parmezan
  • 60 gr cascaval
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
  • cateva fasii de parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi:

Intr-o cratita, punem apa cu sare si o transferam pe foc. Cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam pastele si le fierbem 8-10-12 minute, depinde de tipul de paste folosit. Cand sunt fierte, le rasturnam intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Usturoiul il curatam, il taiem in doua. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si usturoiul. Le innabusim la foc potrivit 2 minute, apoi adaugam o canita de apa. Lasam la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Atat cascavalul cat si parmezanul, le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Cand lichidul a scazut, scoatem usturoiul, dam focul la mic, punem smantana de gatit, amestecam, apoi adaugam si branza. Presaram sare si piper dupa gust. Amestecam bine, pana branzeturile sunt complet topite. Tragem tigaia de pe foc. Punem portii in farfurii, presaram patrunjel verde tocat, fasii de parmezan si servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rocsi 1

21.06.2016, 21:19

Multumesc Andra

anca_rm 1

23.06.2016, 11:32

gustoase pastele tale Rocsi

Rocsi 1

24.06.2016, 19:18

Multumesc Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Paste cu soia, de post