Penne cu legume și cod

de elucubratiiculinare in Penne, 14 Ian 2013 | 2913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g penne,
  • 200 g legume congelate (mazăre, morcov, păstăi, ardei gras, porumb),
  • 300 - 400 g file cod,
  • busuioc proaspăt,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • zeama de la 1/2 lămâie,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu legume și cod:

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Între timp fileul de cod se condimentează cu sare și piper pe ambele părți și se pune într-o tigaie care nu lipește unsă bine cu ulei de măsline (aprox. 1 lingură). Se ține câte 2 minute pe fiecare parte. Apoi se scoate pe un platou  și se păstrează la cald.

În aceeași tigaie adăugăm o lingură de ulei de măsline și călim 2-3 minute legumele. Când pastele sunt gata se strecoară, se clătesc cu puțină apă rece și se pun într-un castron. Adăugăm imediat legumele călite și amestecăm bine. Se împart pastele pe 2 farfurii și punem deasupra fileurile de cod rupte bucățele. Într-un castronel amestecăm o lingură ulei de măsline cu zeama de la o jumătate de lămâie și stropim pastele cu acest sos. Ornăm cu busuioc proaspăt și servim.

Poftă bună!

PS: Există o varietate mare de sosuri care pot înlocui sosul simplu de lămâie cu ulei de măsline folosit de mine. Alegerea vă aparține.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu legume și cod" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de dovlecei