Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii

de katty in Penne, 1 Sep 2017 | 8804 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/penne-cu-piept-de-pui-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-73714.html. Aceasta reteta a Andrei a fost cea care m-a inspirat, doar ca am imbunatatit-o cu cateva ciuperci, ardei gras, am renuntat la usturoi si am schimbat metoda de gatire a pastelor cu alta care imi place mai mult, aceea de a fierbe pastele direct in sosul de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr piept de pui
  • 300 gr ciuperci champignon proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 kg rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 300 gr penne
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc
  • oregano
  • parmezan ras ptr servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii:

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate. Incingem uleiul de masline si punem la prajit pieptul de pui taiat cubulete.

Cand s-a rumenit pe toate partile il scoatem intr-o farfurie si punem ardeiul gras. Il calim cateva minute, apoi adaugam ciupercile.

Acoperim cu un capac cateva minute. Dupa ce ciupercile s-au inmuiat stingem cu sosul de rosii pe care l-am facut separat.

Adaugam cuburile de piept de pui si lasam sa dea 2-3 clocote. Punem pennele,o cana de apa calda, sare, piper.Fierbem la foc mic vasul acoperit cu un capac, amestecand usor ocazional,  pana pennele sunt al dente. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Cand este aproape gata punem busuiocul si oregano. Servim pastele calde cu parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.09.2017, 21:54

Am venit sa servesc si eu o portie mica!

kytz 1

04.09.2017, 07:57

Buneeeee!

mirela0911 1

17.09.2017, 21:42

Place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella