Penne cu praz si branza Edamer

de Andreea Caroline in Paste, 17 Oct 2015 | 826 vizualizari

 

Delicioase ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste tip penne lisce
  • 150 gr praz
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 350 ml apa
  • 1 cub knorr legume
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml lapte
  • 150 gr branza Edamer
  • sare
  • piper
  • 100 gr parmezan (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu praz si branza Edamer:

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele . Lasam la fiert pentru 9 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . Cand sunt fierte, le scurgem bine de apa .


Intre timp , curatam si spalam prazul si il tocam marunt . Curatam usturoiul de coaja .


Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit . Cand untul s-a topit adaugam usturoiul si prazul si lasam la calit .


Dupa cateva minute adaugam faina si amestecam bine , lasand in continuare la foc potrivit pentru 2-3 minute.


Amestecati cubul knorr cu 350 ml apa calda .


Punem apa si vinul in tigaia cu praz si amestecam usor . Lasam astfel pentru alte 3-4 minute .


Adaugam apoi laptele, amestecam si lasam pentru alte 5 minute la foc potrivit .


Intre timp dati branza Edamer prin razatoare sau daca aveti felii ,taiati in betigase foarte subtiri .


Inchidem focul la tigaia cu praz si adaugam branza amestecand usor pana ce aceasta se topeste . Potrivim de sare si piper .


Adaugam pastele in tigaie si amestecam bine .


Servim pastele calde presarate (optional) cu parmezan .


Pofta buna !


 

TIPS-URI

1

Daca aveti , inlocuiti amestecul de apa cu knorr cu 350 ml supa de legume .

2

Untul poate fi inlocuit cu margarina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu praz si branza Edamer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

17.10.2015, 14:32

Ela

Andreea Caroline 1

17.10.2015, 14:32

Zamfira

Andreea Caroline 1

17.10.2015, 14:32

Dania

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bigoli con salsiccea e panna