Penne cu ton si mazare

de lilik in Penne, 15 Dec 2010 | 4083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr penne
  • 160 gr ton in ulei(sau 2 conserve de 80 gr)
  • 100-150 gr mazare
  • 1 cutie de rosii decojite de 400 gr
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare,piper
  • parmezan(facultativ)
  • 150 ml apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton si mazare:

punem tonul sa se scurga si maruntim rosiile.

tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei de masline.

cand incep sa se rumeneasca adaugam rosiile si mazarea,amestecam apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.

intre timp punem apa pt paste la fiert.

cand sosul incepe sa se stranga (sa scada apa) punem tonul,amestecam si potrivim de sare si piper.

mai lasam cateva minute sa se ingroase apoi dam deoparte.

cand apa clocoteste punem pastele,amestecand din cand in cand.

cand sunt fierte le scurgem si le amestecam cu sosul.

le sevim calde.(cu putin parmezan ras daca dorim)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Penne cu ton si mazare-0
Penne cu ton si mazare-1
Penne cu ton si mazare-2
Penne cu ton si mazare-3
Penne cu ton si mazare-4

COMENTARII (19)

giuliana

giuliana 1

16.12.2010, 08:49

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.12.2010, 10:50

buna buna

lilik

lilik 1

17.12.2010, 09:36

luk,giuliana,vladimir

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!