Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete

de Satisfyyourcravings in Penne, 31 Oct 2016 | 696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usutroi
  • 3 1/2 linguri ulei de masline
  • 6 rosii mari, coapte
  • 20 grame frunze de busuioc proaspete
  • 1 morcov
  • 3 capete de Parmezan (marginea bucatilor de parmezan care este prea dura pentru a fi rasa)
  • sare
  • 450 grame penne din faina integrala
  • 4 linguri unt
  • cateva rosii cherry de culori diferite
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete:

Se zdrobeste usturoiul cu latura cutitului si se caleste in ulei de masline, la foc mediu, spre mic, intr-o tigaie/oala cu fun dublu (eu am folosit una din fonta), ceteva minute, pana se caramelizeaza usor.


Se toaca rosiile in bucati de marime potrivita si se adauga in oala, impreuna cu eventualul suc rezultat.


Se taie morcovul in 4 longitudinal si se adauga in oala, impreuna cu busuiocul si capetele de Parmezan.


Se gateste la foc mediu, spre mic, amestecand frecvent, 30-40 de minute, pana cand sosul s-a ingrosat, apoi se adauga sare.


Intre timp, se fierb pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj.


Se indeparteaza usturoiul, parmezanul si bucatile de morcov si se transforma totul in sos omogen, folosing un blender vertical.


Se adauga pennele, untul si piper. Se mai aduaga din apa in care au fiert pastele, daca mai este nevoie, pentru a obtine un sos onctuos.


Se decoreaza cu Parmezan ras, rosii cherry, taiate si frunze proaspete de busuioc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne in sos de Parmezan si rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

noiinbucatarie 1

31.10.2016, 18:42

Camelya 1

31.10.2016, 20:20

Ce bine arata!

MotanLaOale 1

31.10.2016, 21:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)