Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda

de Satisfyyourcravings in Penne, 1 Apr 2014 | 6827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame penne integrale
  • 2 lingurițe unt
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 250 grame ciuperci, tăiate
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 lingură vin alb
  • 1 lingură făină
  • 400 ml lapte
  • 1 cană brânză Gouda rasă
  • sare/ piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda:

Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj.

Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul și se mai gătesc 1 minut, amestecând frecvent. 

Într-o tigaie, se toarnă laptele și se amestecă cu făina, folosind un tel. Se aduce la punctul de fierbere și se mai amestecă 1 minut, până se îngroașă puțin. 

Se ia de pe foc și se adaugă jumătate din cantitatea de branză. Se amestecă până când aceasta s-a topit și a rezultat o compoziție omogenă. 

Se adaugă pennele și ciupercile peste sosul rezultat și se amestecă. 

Se transferă pastele, împreună cu sosul într-o tavă, se așază restul de brânză deasupra și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

Reteta de fursecuri cu unt si gem de caise

pe 27.11 la 12:45

Reteta de prajitura de post cu mere

de Caty 2

pe 27.11 la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor