Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda

de Satisfyyourcravings in Penne, 1 Apr 2014 | 3852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame penne integrale
  • 2 lingurițe unt
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 250 grame ciuperci, tăiate
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 lingură vin alb
  • 1 lingură făină
  • 400 ml lapte
  • 1 cană brânză Gouda rasă
  • sare/ piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda:

Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj.


Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul și se mai gătesc 1 minut, amestecând frecvent.


Într-o tigaie, se toarnă laptele și se amestecă cu făina, folosind un tel. Se aduce la punctul de fierbere și se mai amestecă 1 minut, până se îngroașă puțin.


Se ia de pe foc și se adaugă jumătate din cantitatea de branză. Se amestecă până când aceasta s-a topit și a rezultat o compoziție omogenă.


Se adaugă pennele și ciupercile peste sosul rezultat și se amestecă.


Se transferă pastele, împreună cu sosul într-o tavă, se așază restul de brânză deasupra și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

deyutzky 1

01.04.2014, 20:01

o bunatate!!

Rocsi 1

01.04.2014, 20:04

Arata bineeee...

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci