Penne rigate cu spanac si smantana

de susu in Penne, 22 Mar 2016 | 1093 vizualizari

 

O minunatie de paste, ingrediente suficiente pentru patru portii generoase

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate sau fusilli, paste de care se lipeste sosul mai bine
  • 500 gr spanac congelat
  • 200 ml smantana pentru gatit Dorna minim 12% grasime, la temperatura camerei
  • 125 gr mozarella
  • 4 lg pline parmezan ras
  • 3 lg telemea oaie rasa facultativ
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • nucsoara,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu spanac si smantana:

Punem 2 l de apa la fiert cu niste busuioc uscat, o foaie de dafin, coriandru si un catel de usturoi ca sa dea gust. Cand a dat apa in clocot adaugam sarea si pastele. Amestecam mereu in oala sa nu se lipeasca intre ele. Pastele trebuie sa fiarba al dente, le gustam si cand sunt gata le mai lasam cateva minute acoperite.


Cepele se toaca marunt si o parte de usturoi se zdrobeste cu lama cutitului. Calim usturoiul in ulei de masline dupa care adaugam si ceapa la calit. Cand e gata ceapa adaugam spanacul direct congelat si acoperim cu capac pana incepe sa se incalzeasca. Gatim spanacul inca vreo 10 minute de cand s-a dezghetat si adaugam o mana de busuioc macinat, 1 lgt vegeta, un praf de nucsoara si piper alb.


La sfarsit punem smantana scoasa de la rece si lasam 2-3 minute sa se ingroase sosul. Scurgem pastele si le punem direct in sos, lasam sa se lege bine si inchidem focul. Adaugam restul de usturoi macinat, mozarella taiata cuburi, telemeaua, parmezanul si amestecam bine. Nu mai punem capac pentru ca pastele isi trag sosul si vor ramane uscate. Servim cu inca o lg de parmezan in farfurie. Mie imi place usturoiul si de aceea mai adaug cativa catei cruzi la sfarsit ca sa se simta la mancare.


Tipsuri pentru gatirea pastelor perfecte: Se pune sare in apa care fierbe apoi se adauga pastele. Dupa ce au fiert pastele nu se stropesc cu apa rece si nici cu ulei, se pun in sos cat sunt inca fierbinti. Nu va zgarciti la sos, pastele sunt bune cu branza multa si sos din abundenta nu seci asa ca nu le lasati acoperite foarte mult timp pentru ca ele vor absorbi tot lichidul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu spanac si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Panacris 1

22.03.2016, 15:08

miki_a 1

22.03.2016, 15:56

Arata minunat si sigur sunt foarte delicioase! O singura remarca am, as schimba titlul (Fusilli cu ...)! Sa nu te superi dar nu arata a "penne" (chiar daca ai pus acolo undeva un "sau" )!

MotanLaOale 1

23.03.2016, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!