Penne rigati cu ciuperci si smantana

de adasev12 in Penne, 11 Apr 2011 | 3724 vizualizari

 

poftiti la paste!

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste , mezze penne rigate am avut de data aceasta
  • 200 g ciuperci champignion
  • jum de ceapa
  • jum de ardei
  • 150 ml smantana
  • cam 2 maini de parmigiano ras
  • 100 l lapte
  • o l-ita pesto de busuioc si semnite de pin
  • masline negre
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigati cu ciuperci si smantana:

pastele se pun la fiert in apa cu sare si ulei de masline, cam 10 min.


intre timp ciupercile curatate se feliaza si se pun la calit in ulei de masline cu ceapa si ardeiul taiate marunt. Se lasa cam 5 min apoi se acopera cu o cana de apa si se lasa sa fiarba pana scade cam toata apa ( vreo 10 min.)


Se face intre timp o maia din smantana batuta cu laptele si amestecata cu parmigiano ras. se toarna aceasta compozitie peste ciupercile facute, se amesteca cateva minute la foc mic ca sa topeasca parmigiano, se sareaza, pipereaza dupa gust. se pun si cateva masline...eu am avut intregi, din saramura, excelente...sau poate mie mi separe, fiindca imi plac tare mult maslinele....se mai adauga si pesto de busuioc si pin...ii da o aroma f interesanta, dar e f aromat, trebuie pus putin...


pastele scurse si trecute sub jet de apa rece, apoi amestecate cu ulei de masline, se toarna peste ciuperci , se amesteca bine si se serveste. la masa se mai poate adauga smantana proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigati cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

bucatarimcudiana 1

11.04.2011, 23:36

bune pastele astea, dar se pun pe soldulete

adasev12 1

12.04.2011, 01:10

diana....nu mai pune la soocoteala... ...cu moderatie, nu se pune....

divainbucatarie 1

12.04.2011, 15:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

RETETA RECOMANDATA
Penne alla Siciliana al Forno