Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi in Muraturi, 26 Sep 2016 | 991 vizualizari

 

Suntem in plina actiune, vrem sa punem in camara de toate pentru la iarna, sa ii rasfatam pe cei dragi si pe cei care ne trec pragul cu fel si fel de bunatati. Acum si muraturile nu mai sunt clasice ca acum cativa ani, ne place sa incercam noutati. Asa am facut si eu de aceasta data, am pus pepene rosu cu alte legume la murat, ca sotul a mai mancat pepene rosu si zice ca ii place. Deci, special pentru el, am pus un borcan de proba. Daca o sa le placa, la anul cantitatea va fi mult mai mare.

 

INGREDIENTE

  • (Pentru un borcan de 5 litri):
  • 1 pepene rosu de 1 kg
  • gogonele
  • castraveti micuti
  • 3-4 crengute de rosii cherry
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 radacina mica de hrean
  • frunze de telina
  • frunze de hrean
  • marar uscat
  • cateva frunze de stejar
  • apa
  • sare mare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura:

Spalam pepenele, il taiem felii potrivite.

Castravetii si gogonelele le spalam.

Pe fundul borcanului asezam frunze de telina, hrean, stejar, marar uscat, dar spalate inainte.

Curatam usturoiul, punem jumatate din el, taiat feliute.

Hreanul il curatam si dam drumul catorva bucatele.

Incepem si asezam in borcan gogonelele, castravetii, feliile de pepene si crengutele de rosii cherry, dupa cum dorim, fie in straturi, fie amestecate.

Decojim morcovul, il facem felii rotunde, ii dam drumul in borcan.

Dam drumul si la bucatele de ardei iute, iar deasupra asezam iarasi din toate tipurile de frunze, cum am pus si pe fundul borcanului.

Adaugam restul de usturoi si hrean, taiate bucatele.

Acum pregatim saramura.

La 1 litru de apa rece punem o lingura de sare mare. Pentru un asemenea borcan avem nevoie cam de 2 litri de saramura, deci 2 litri de apa rece si 2 linguri de sare mare.

Amestecam bine cu lingura pana sarea este complet topita, apoi o turnam in borcan, pana il umplem.

Infiletam bine borcanul cu capacul sau, il lasam in bucatarie peste noapte, iar a doua zi il dam la rece.

Sa serviti cu pofta din muraturi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

27.09.2016, 21:25

Va multumesc tare mult si ma bucur ca va plac.

mihaelar63 1

29.09.2016, 14:41

Cat de frumoase sunt !!!

Rocsi 1

29.09.2016, 20:46

Mihaela, saru-mana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!