Perisoare in sos de rosii si ardei copti

de merisor in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2013 | 10915 vizualizari

 

Am vazut demult reteta de perisoare in sos de rosii pe aici la Gaby, la Miha, la Laura, asa ca am prestat si eu ca nu stiam sa folosesc perisoarele decat in ciorba. Eu am folosit pentru sos rosii cu ardei copti pregatite in casa, conservate pentru iarna.
Foarte bune au iesit!

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 1 kg carne amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta oerz
  • sare
  • cimbru
  • oregano
  • piper
  • 1 L apa

Pentru sos:

  • 800 gr sos de rosii cu ardei copti
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • boia dulce de ardei
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de rosii si ardei copti:

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam.


Spalam bine orezul in cateva ape, il scurgem si il adaugam la amestecul de carne. Asezonam cu condimentele si formam perisoare mai maricele, aproape cat mingea de ping pong.


Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata si se patrunde orezul.


Apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care le introducem la cuptor.


Pentru sos, tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in ulei si 1 lingura din zeama in care au fiert perisoarele. Cand ceapa se patrunde adaugam sosul de rosii si ardei copti si asezonam cu condimentele. Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 minute.


Cand scoatem din cuptor presaram deasupra marar si patrunjel tocate.


Foarte mult au placut baietilor mei!

 

TIPS-URI

1

Daca sosul este gros se mai adauga zeama in care au fiert perisoarele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de rosii si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (60)

Krystyan Trendy 1

03.12.2013, 15:40

ce bunatate !

ralu_ca 1

27.05.2014, 15:28

sigur foarte gustoasa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii