Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor

de cristeena20 in Peste, 20 Mai 2014 | 5139 vizualizari

 

Inca una din multele retete delicioase cu pestele traditional potrughez bacalhau (cod)

 

INGREDIENTE

  • 6 fileuri de peste cod gata inmuiat in apa
  • 2 oua
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii medii bine coapte
  • 1/2 cutie de rosii in conserva
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • dafin, sare, piper alb, ulei pentru prajit; coriandru verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor:

- Pestele gata inmuiat si desarat se presara cu piper (sare nu are nevoie, deoarece e un  peste pastrat in sare) si zdrobim cativa catei de usturoi.Dam prin faina  si ou batut , apoi le prajim pe toate partile. Daca avem bucati mai groase (care sunt cele mai bune) le prajim si pe grosime. Le scoatem si punem deo+arte.

- Cartofii ii curatam si ii taiem rondele. apoi ii prajim in ulei incins. Ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare si piper alb. Punem deoparte.

- Pregatim sosul de ceapa. Ceapa o taiem solzisori si o punem in tigaie cu ulei de masline din abundenta sa se caleasca la foc mic si acoperita cu capac. Punem di 2 foi de dafin.Cand ceapa se inmoaie , punem putina sare si mai lasam sub capac. Neaparat ceapa trebuie sa fie moale . Adaugam usturoiul tocat si apoi stingem cu vinul. Cand scade si vinul adaugam rosiile si apoi sucul de rosii. Lasma la foc mare sa se ingroase si sa se inmoaie bine rosiile. Adaugam piper si la final coriandru verde proaspat.

- Intr-un vas termorezistent aranjam rondelele de cartofi prajiti (jumate din cantitate) sa acopere bine fundul vasului, asezam bucatile de peste una langa alta si apoi acoperim iar cu restul cartofilor. Deasupra turnam sosul de ceapa cu rosii si apasam bine sa intre intre cartofi. Mai stropim cu ulei de malsine si bagam la cuptorul incins la 180 grade pt cca 20-25 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
File de pangasius cu vinete la gril