Petit chinois cu ciocolata

de jolygina in Dulciuri, 22 Iun 2010 | 1856 vizualizari

 

este facuta dupa reteta bucatarasului senzational Miha "Petit chinois" numa ca e putin modificata

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura am folosit fulgi de ciocolata si zahar brun cu scortisoara si nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit chinois cu ciocolata:

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga untul topit si galbenusurile, faina in ploaie si se framanta, se framanta pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.


Dupa ce s-a framantat, se adauga apoi albusurile spuma, se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.


Dupa ce a crescut impartim in doua si facem doua foi : una o umplem cu fulgi de ciocolata si o rulam foarte strans iar pe cea de-a doua o umplem cu scortisoara +zahar brun+nuca si o rulam la fel ca pe cea cu ciocolata si pe fiecare le taiem ca o rulada. Le lasam la crescut vreo 25 min dupa care le ungem cu un galbenus de ou si punem zahar brun sa-i dea o culoare frumoasa ,dam la cuptor 30-45 min la foc moderat

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Petit chinois cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Adinacarla 1

23.06.2010, 11:43

arata super

Rocsi 1

23.06.2010, 12:03

mmmm asa ceva vreau si eu

Dana Cristea - pusikmea 1

23.06.2010, 12:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide