Piadine Romagnole

de JustLoveCookin in Piine, 26 Noi 2010 | 7864 vizualizari

 

Piadina romagnola este un tip de lipie foarte des intalnita in regiunea Emilia Romagna,in Nordul Italiei.In functie de zone difera putin grosimea si compozitia,in unele parti nu se adauga ulei sau grasime.Eu m-am indragostit de piadine la mare,in Rimini si Riccione,unde ai toate sansele sa gasesti cele mai bune piadine din Italia.Am vrut sa le incerc si acasa,si am avut un mare rezultat! Minunate si dureaza foarte putin tot gatitul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 75 grame untura sau ulei masline
  • 200 ml lapte sau apa
  • 1,5 lingurita sare
  • jumatate lingurita bicarbonat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piadine Romagnole:

Amestecam faina necernuta cu sarea si bicarbonatul,apoi cu untura la temperatura camerei sau uleiul.Adaugam laptele/apa tot la temperatura camerei si framantam un aluat elastic si ferm,nu va fi prea moale.Acoperim cu o folie,si lasam 30 minute.


Impartim aluatul in 4 bilute egale de cca 200 g fiecare.Presaram masa cu putina faina si intindem o foaie rotunda de cca 25 cm in diametru.


Eu am o tigaie exact dimensiunea asta,pentru cine are ustensile mai mici,imparte in mai multe bilute.Nu e nimic daca ies mai subtiri sau mai grosute.


Incingem bine tigaia fara ulei sau altele si punem piadina la copt,neacoperita.In cateva secunde se va umfla putin,atunci o intepam cu o furculita in mai multe locuri,pentru a se coace uniform.


Cand se formeaza pete de culoare pe fund,o intoarcem si o mai lasam cateva minute.Cca 2 minute pe fiecare parte.


Pot fi umplute cu absolut orice va trece prin minte,eu am umplut o parte cu Prosciutto di Parma si Emmentaler , iar cealalta cu Chorizo (salam picant) si felii subtiri de parmezan.M-am suparat cand am descoperit ca imi aminteam gresit despre rucola.Am uitat ca facusem pesto di rucola,eram sigura ca mai am.Nu raman niciodata fara…Se potriveste de minune in piadine.


Sa aveti pofta !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piadine Romagnole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

alinutza1983 1

27.11.2010, 10:21

....par tare deliciose

Crista_Luca 1

27.11.2010, 23:21

am mancat si eu ..sunt bune de tot! ...tot as fi mancata chiar daca nu mai puteam

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:11

sunt bune tare si mie imi plac!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Desert gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Lipii-reteta bunicii