Pide

de cristina1985 in Pizza, 16 Aug 2014 | 868 vizualizari

 

Pide nu sunt altceva decat pizza turceasca.Se pot face cu carnati, ciuperci, rosii, masline, ardei, cascaval, ,ou.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 lg ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa calduta
  • cascaval
  • 1 piept de pui
  • ardei rosu
  • carnati (4 subtiri)
  • ciuperci(un borcan)
  • porumb
  • ketchup
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide:

Carnatii se taie in bucati se se prajesc.

Se fierbe pieptul de pui 1 ora si se taie in bucati.

Ardeiul copt se curata de pielita si se taie in bucati.

Drojdia se amesteca cu lingurita cu zaharul. Cand se subtiaza amestecul se pun celelate ingrediente.Se framanta 10 minutesi se lasa la crescut 1 ora.

Aluatul se imparte in 6 bucati.Fiecare bucata ( cate doua se introduc in cuptor)o intindem in forma ovala, iar marginile i le rasucim. Punem ingredientele pe straturi ( astfel incat sa ajunga la 6 blaturi).Se mai poate lasa la crescut 45 minute dupa ce s-au asezat ingredientele ( dar nu e obligatoriu)

Cele doua blaturi se tin la cuptor 20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

16.08.2014, 22:12

Bya Ralu 1

17.08.2014, 10:43

Faine

elucubratiiculinare 1

17.08.2014, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!