Pide- paine turceasca

de RuxyRux in Piine, 16 Dec 2013 | 7016 vizualizari

 

Astazi am poposit in bucataria turca pe care eu o ador ...am ales sa prepar aceasta paine grozava cu susan...este o minunatie si va recomand din toata inima sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina( plus la discretie pentru infainat)
  • 500 ml lapte
  • 1 plic si jumatate de drojdie( sau 40 gr drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei de masline

Glazura:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide- paine turceasca:

Daca alegeti drojdia proaspata lichefiati-o intr-un sfert de pahar de lapte caldut si o lingura de zahar apoi lasati-o pentru 15 minute la crescut si apoi procedati in mod normal si adaugati-o peste restul ingredientelor.


Daca alegeti drojdia uscata puneti-o direct in faina cernuta, pe margine asezati sarea , deasupra drojdiei puneti zaharul si pe margine o lingura de ulei.


Incepeti sa adaugati cate putin lapte cald si framantati aluatul mai usor la inceput, cand se leaga bine adaugati si lingura ramasa de ulei de masline, apoi se framanta mai vartos in jur de zece minute. Se mai pune o mana de faina deasupra aluatului, se infaineaza bine si se lasa coca la odihnit in jur de 40 de minute la loc caldut in bucatarie.


Se muta aluatul pe o suprafata de intins bine infainata. se framanta foarte putin in jur de o jumatate de minut si se face un sul care se imparte in 5 bucati.


Fiecare bucata se intinde in forma ovala.


De jur imprejur cu mainile formam un sant( o adancitura) peste care se trece usor cu un varf de cutit( puteti apasa doar cu degetele daca nu doriti sa folositi cutitul).


Se aseaza aluatul de pide pe o foaie de copt infainata, sau direct in tava.


Se mai lasa 15 minute la crescut si se formeaza cu degetele 3 linii pe suprafata aluatului apasand pana la baza.


Lasam din nou la crescut 15 sau 20 de minute.


Ungem painile cu galbenus amestecat cu lapte si apoi presaram susan. Preincalzim cuptorul( al meu cere asta) si coacem painile pentru 20 de minute la 200 de grade, sau pana se rumenesc frumos.


Sunt chiar speciale si tare gustoase :)


 

TIPS-URI

1

puteti inlocui laptele cu apa

2

se poate folosi drojdia proaspata in locul celei uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide- paine turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:14

RuxyRux 1

02.05.2014, 19:53

Multumesc frumos!

tarasmariana 1

04.05.2014, 06:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese