Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 14 Mai 2012 | 5800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • 1/2 cană supă de curcan;
  • 1 lg amidon;
  • 2 lg sos soya light;
  • 2 lg sos curry;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 1/2 lgţ condiment Has el Hanout;
  • ulei floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Orez
  • 1 cană mică orez cu bob lung;
  • 2,5 măsuri supă de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Decor
  • frunze de coriandru.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc:

Pieptul de curcan


Carnea se spală, se şterge, se taie felii.


Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată.


Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei încins; se adaugă usturoiul.


Se adugă carnea, după 2-3 minute se adaugă supa de curcan şi se lasă pe foc până se pătrunde carnea.


Orezul


Ceapa, morcovii se taie julienne.


Se căleşte usturoiul, se adaugă ceapa iar după 2-3 morcovii.


Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute.


Se acoperă totul cu supă de curcan.


Se condimentează cu sare, piper.


Se fierbe la foc potrivit timp de 10-12 minute după care se acoperă cu un capac şi se ţine de-o parte 10-15 minute.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

15.05.2012, 08:03

Super arata!! O portie si ptr mine?!

iri_iri 1

15.05.2012, 09:59

..mmmm ,trebuie sa fie bun

DinDragostePentruGatit 1

15.05.2012, 11:51

Sigur, Sim0!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Porc Sichuan