Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 14 Mai 2012 | 5204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • 1/2 cană supă de curcan;
  • 1 lg amidon;
  • 2 lg sos soya light;
  • 2 lg sos curry;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 1/2 lgţ condiment Has el Hanout;
  • ulei floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Orez
  • 1 cană mică orez cu bob lung;
  • 2,5 măsuri supă de curcan;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.
Decor
  • frunze de coriandru.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc:

Pieptul de curcan


Carnea se spală, se şterge, se taie felii.


Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată.


Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei încins; se adaugă usturoiul.


Se adugă carnea, după 2-3 minute se adaugă supa de curcan şi se lasă pe foc până se pătrunde carnea.


Orezul


Ceapa, morcovii se taie julienne.


Se căleşte usturoiul, se adaugă ceapa iar după 2-3 morcovii.


Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute.


Se acoperă totul cu supă de curcan.


Se condimentează cu sare, piper.


Se fierbe la foc potrivit timp de 10-12 minute după care se acoperă cu un capac şi se ţine de-o parte 10-15 minute.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

15.05.2012, 08:03

Super arata!! O portie si ptr mine?!

iri_iri 1

15.05.2012, 09:59

..mmmm ,trebuie sa fie bun

DinDragostePentruGatit 1

15.05.2012, 11:51

Sigur, Sim0!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Porc Sichuan