Piept de curcan in sos de mustar

de mirela0911 in Curcan, 6 Oct 2019 | 4491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de curcan (750 g)
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt rozmarin maruntit
  • 2 lgt mustar clasic
  • 3 catei de usturoi
  • 1 gutuie
  • 100 ml apa
  • cartofi pentru garnitura
  • sos tzatziki
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan in sos de mustar:

Se spala bucata de carne, apoi se sterge de apa cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pune uleiul, sarea, piperul, boiaua si rozmarinul. Se amesteca, apoi se adauga mustarul. Se omogenizeaza bine, apoi se tavaleste bucata de carne prin acest sos.

Usturoiul se curata si se taie cateii in doua daca sunt mai mari. Se asaza bucata de carne intr-un vas de yena. Se cresteaza din loc in loc bucata de carne si se introduc cateii de usturoi. 

Gutuia de spala bine de puf, apoi se taie in patru. Se scoate casuta cu samburi si se mai taie fiecare sfert de gutuie in doua. Se asaza pe langa carne. Se toarna apa si se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu un capac (daca vasul de yena are asa ceva).

Se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa timp de o ora. Se verifica carnea, se stropeste cu sosul din tava si daca mai este nevoie se mai lasa la cuptor. Cand este aproape gata, se mai lasa descoperita inca o jumatate de ora, dupa care se poate servi alaturi de cartofi aurii si sos tzatziki sau cu garnitura preferata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Carnea se tine la rece cel putin o ora impreuna cu sosul de mustar.

2

Timpul de gatire dureaza in functie de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de curcan in vas Zepter