Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale

de Sylvia in Curcan, 20 Ian 2014 | 7832 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa schimb putin clasicul curcan la cuptor asa ca am cumparat de la macelarie un piept de curcan Bio de 2 kg si am trecut la treaba .

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan,
  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ciuperci champignon si ciuperci de padure,
  • ceapa,
  • sare, piper,
  • ulei de masline,
  • vin alb demidulce,
  • o portocala,
  • peritoneu/prapur foita aceea de grasime in care se inveleste si drobul de miel,
  • ierburi aromate in functie de preferinta ( eu am pus rozmarin si salvie verde)
  • putina paprika.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale:

Preparare : pieptul de curcan se desface cu grija astfel incat sa obtinem un dreptunghi mare cu o grosime de 2 cm, se avanseaza circular cu cutitul de facut filé nu este grav daca grosimea este neuniforma. Separat in putin de ulei de masline se calesc legumele taiate cubulete cu putina sare, piper, vin alb si ierburi aromate. Se asezoneaza carnea si se stropeste bine cu vin alb si se aseaza apoi legumele in strat subtire lasand o parte de 5 cm fara umplutura. Se ruleaza bine se aseaza deasupra rondele de portocala, ierburi aromate, se asezoneaza cu condimente si se imbraca cu foita de grasime/prapur. Se leaga apoi destul de strans cu ata de bucatarie si este gata pentru cuptor. Preferabil este sa faceti aceasta operatiune cu macar 12 ore inainte de cuptor sa lasati carnea peste noapte in frigider la fragezit stropita bine cu vin alb.


Intr-un vas termorezistent cu capac eu am folosit unul de lut se aseaza 2 tije mari de telina ca sa nu punem diresct friptura sa poata circula sosul si vaporii si se adauga putina supa de pui, vin alb si 2 linguri de ulei de masline. Eu am pudrat si cu putina paprika. Se lasa la cuptor pt inceput la 180 de grade si apoi se coboara la 150 grade timp de aproximativ o ora si jumata depinde de cantitatea de carne.


Daca aveti un termometru pentru carne puteti sa opriti coacerea cand ajungeti la 65-72 grade in mijloc in functie de preferinta . Daca nu aveti nu este grav eu nu am utilizat am mers pe feeling si a fost excelent, nu trebuie coapta prea tare carnea deoarece devine uscata .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

21.01.2014, 23:40

delicios

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:01

foarte gustos

babi5 1

23.05.2014, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la gratar cu cuscus