Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale

de Sylvia in Curcan, 20 Ian 2014 | 7452 vizualizari

 

Anul acesta am vrut sa schimb putin clasicul curcan la cuptor asa ca am cumparat de la macelarie un piept de curcan Bio de 2 kg si am trecut la treaba .

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan,
  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ciuperci champignon si ciuperci de padure,
  • ceapa,
  • sare, piper,
  • ulei de masline,
  • vin alb demidulce,
  • o portocala,
  • peritoneu/prapur foita aceea de grasime in care se inveleste si drobul de miel,
  • ierburi aromate in functie de preferinta ( eu am pus rozmarin si salvie verde)
  • putina paprika.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale:

    Preparare : pieptul de curcan se desface cu grija astfel incat sa obtinem un dreptunghi mare cu o grosime de 2 cm, se avanseaza circular cu cutitul de facut filé nu este grav daca grosimea este  neuniforma. Separat in putin de ulei de masline se calesc legumele taiate cubulete cu putina sare, piper, vin alb si ierburi aromate. Se asezoneaza carnea si se stropeste bine cu vin alb si se aseaza apoi legumele in strat subtire lasand o parte de 5 cm fara umplutura. Se ruleaza bine se aseaza deasupra rondele de portocala, ierburi aromate, se asezoneaza cu condimente si se imbraca  cu foita de grasime/prapur. Se leaga apoi destul de strans cu ata de bucatarie si este gata pentru cuptor. Preferabil este sa faceti aceasta operatiune cu macar 12 ore inainte de cuptor sa  lasati carnea peste noapte in frigider la fragezit stropita bine cu vin alb.

   Intr-un vas termorezistent cu capac eu am folosit unul de lut se aseaza 2 tije mari de telina ca sa nu punem diresct friptura sa poata circula sosul si vaporii  si se adauga putina supa de pui, vin alb si 2 linguri de ulei de masline. Eu am pudrat si cu putina paprika. Se lasa la cuptor pt inceput la 180 de grade si apoi se coboara la 150 grade timp de aproximativ o ora si jumata depinde de cantitatea de carne.

   Daca aveti un termometru pentru carne puteti sa opriti coacerea cand ajungeti la 65-72 grade in mijloc in functie de preferinta . Daca nu aveti nu este grav eu nu am utilizat am mers pe feeling si a fost excelent, nu trebuie coapta prea tare carnea deoarece devine uscata .

   

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Bya Ralu 1

21.01.2014, 23:40

delicios

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:01

foarte gustos

babi5 1

23.05.2014, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pollo Vesuvio

Pollo Vesuvio

ieri la 23:50

Salata orientala

de ancutsa 5

Salata orientala

ieri la 22:30

Tarta cu dulceata si piersici din compot

de Rux 9

Tarta cu dulceata...

ieri la 22:17

Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

de katty 5

Tort cu blat de...

ieri la 21:54