Din categoria ”mancare pentru sot” , la care nu am acces, va ofer acest piept generos... deh, cine m-a pus sa ma marit :D:D
Separat vom gati varza calita.
Pentru varza calita cu bors gasiti ingredientele si reteta aici=http://www.bucataras.ro/retete/2222/varza-calita-cu-bors.html
Singura diferenta este ca am eliminat spata de porc din ingrediente si am facut varza intr-un ceaun mare.
Iar intre timp vom face pieptul de porc la cuptor.
Intr-un vas de yena punem apa, sosul worcestershire si uleiul.
Pieptul de porc il spalam bine, il dam cu sare, piper si cimbru dupa gust iar apoi il asezam in vas.
Tocam ceapa julien si usturoiul pisat cu un cutit iar apoi le punem peste carne.
Taiem felii mai groase baconul si-l asezam printre piept.
Bagam vasul de yena, fara a preincalzi cuptorul, si lasam la foc mic timp de o ora.
In acest timp invartim pieptul pe partea cealalta.
Dupa ora respectiva, cand pieptul se patrunde un pic, dam focul mai tare.
Lasam pana se rumeneste pieptul, la mine era extrem de fraged cand l-am scos, si apoi opriti focul.
Asezam pieptul langa varza calita iar bucatile de bacon peste varza.
Servim cu mamaliguta si ardei iute
Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro