Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui

de anca_rm in Pui, 6 Noi 2013 | 1852 vizualizari

 

Pentru cand nu aveti chef sa stati langa cratita si nu aveti scula din aia desteapta :)

 

INGREDIENTE

Puiul

  • 1 bucata piept pui
  • 5 cepe mai mici
  • 2 frunze telina
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ulei masline
  • Cartofii
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • Sos gutui
  • 2 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 150 ml smantana
  • sare
  • o jumate lingurita scortisoara
  • Extra 2 pungi de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui:

Puiul


Puiul il spalam si il condimentam cu sare si piper .


Il asezam intr-un castron si stoarcem peste el zeama de lamaie .


Frecam bine bucata de carne , punem deasupra o ceapa mica curatata si taiata rondele si firele de telina .


Acoperim si lasam la frigider cateva ore sau chiar pana a doua zi.


Pregatim o punga de copt si asezam in ea pieptul de pui macerat , punem si o lingura ulei masline .


Legam punga si scuturam putin.


Punem intr-o tava si lasam deoparte pana cand pregatim si cartofii .


Cartofii


Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si daca sunt mai mari atunci ii taiem . Ai mei au fost mai mici (de la mama ) .


Punem peste ei sare , piper (daca doriti ) si ii amestecam bine.


II turnam in alta punga de copt si turnam uleiul .


Scuturam punga si dup ace se imparstie uleiul peste tot punem deasupra bucata de unt.


Legam punga si punem langa pui in tava.


Dam la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 20 minute .


Dupa 20 minute intepam pungile si mai lasam 10-20 minute.


Sosul


Gutuiele le spalam bine, si le curatam de samburi .


Le taiem cubulete mici si intr-o craticioara punem untul si uleiul .


Cand sunt calde adaugam gutuiele , zaharul , sare si scortisoara .


Lasam pe foc acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.


Cand gutuiele s-au inmuiat oprim focul si le lasam sa se raceasca .


Adaugam smantana amestecand bine .


Asezam pe farfurie si servim






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Irina 1

06.11.2013, 16:20

Interesanta combinatia cu gutuile, imi place mult!

anca_rm 1

06.11.2013, 16:20

Laura

anca_rm 1

07.11.2013, 15:03

Irina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit