Tocanita de pui si maruntaie de pui

de Isabel in Pui, 13 Oct 2013 | 5095 vizualizari

 

Am folosit pui de tara(aripioare,piept) si maruntaele a doi pui(ficatei,pipote,inimioare)..

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare (partea superioara)
  • 2-3 bucati de piept de pui
  • maruntaie de la 2 pui (inimi, ficatei, pipote)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 cana cu apa fierbinte(400ml)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3-4 lg de bulion
  • 1 lg faina dizolvata in 3lg de lapte
  • piper
  • cimbru
  • vegeta
  • dafin
  • patrunjel verde(o legatura)
  • o cescuta de ulei
  • malai pt mamaliga (250 g malai, 500 ml apa si sare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si maruntaie de pui:

Se spala carnea si se pune la prajit in uleiul fierbinte si se lasa pana se rumeneste pe o parte. O sa se lase multa apa din el si grasime daca e gras si abia dupa ce va scadea apa se va rumeni. Cand s-a facut pe o parte se intoarce pe cealalta parte si atunci se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Cand s-au calit toate bine se adauga bulionul, se amesteca bine, apoi adaugam apa fierbinte, condimentele, acoperim si lasam aprox. 20 minute la fiert, apoi luam capacul si mai lasam 10 minute. Adaugam faina dizolvata in lapte, usturoiul si patrunjelul si mai lasam 10 minute. Intre timp facem si mamaliga.


Le servim pe amandoua fiebinti cu muraturi.

 

TIPS-URI

1

daca e mai batran puiul va trebui fiert mai mult timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui si maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Anett 1

13.10.2013, 15:11

hmmm buna buna!

MotanLaOale 1

13.10.2013, 21:22

Isabel 1

15.10.2013, 09:44

daaa fiecare cu ce doreste sa acopanieze,eu cu mamaliguta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din aripioare de pui