Piept de pui cu spanac in sos de smantana

de mirela0911 in Pui, 2 Iun 2022 | 9984 vizualizari

 

Desi nu sunt mare fana spanac, aceasta mancare a fost delicioasa si care merita sa fie preparata mai des. Alaturi de un orez cremos, ne-am lins pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui dezosat
  • sare, piper pentru condimentat
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 ceapa alba medie
  • cateva rosii cherry
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 50 g parmezan
  • sare, piper dupa gust
  • o mana buna de frunze de spanac, intregi
  • garnitura preferata (eu am preparat acest orez https://www.bucataras.ro/retete/orez-cremos-cu-piept-de-pui-in-sos-96367.html
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu spanac in sos de smantana:

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte. Cand au devenit aurii, se scot pe o farfurie se se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in cratita in care s-a rumenit si carnea, in uleiul ramas. Se caleste pana devine translucida. Se adauga apoi rosiile cherry taiate in doua sau in patru, iar la final usturoiul feliat. Se lasa impreuna 2 minute apoi se toarna smantana pentru frisca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa dea cateva clocote. Se pune  parmezanul ras, se omogenizeaza si se pune la final frunzele de spanac. Se lasa sa fiarba impreuna cca 3 minute apoi se adauga si carnea si se mai lasa impreuna inca 5 minute, la foc mic. 

Se serveste alaturi de un orez cremos, garnisit cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu spanac in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu curry si caju