Piept de pui cu vinete

de alinutza1983 in Pui, 20 Aug 2011 | 5164 vizualizari

 

Piept de pui cu vinete

 

INGREDIENTE

  • sunt ingredientelele doar ptr o portie, astfel incat in functie de nr de persoane avute la masa cantitatea se multiplica :
  • 1 vanata micuta
  • 1 piept de pui ( cca 200 gr )
  • 2 felii branza Gouda
  • 1-2 felii sunca
  • 1 ceasca sunca ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • oregano uscat
  • optional :
  • 1-2 catei usturoi
  • finisare:
  • patrunjel tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu vinete:

1. Pieptul de pui spalat, curatat si bine condimentat se pune la rumenit pe gratarul incins.

2. Intre timp, spalam vanata, apoi o taiem rondele de cca 1 cm grosime, presaram un praf de sare peste acestea si, la final, le lasam la scurs pe niste servete de hartie! Cand feliile de vanata si-au lasat toata apa din ele le vom unge cu cateva lingurite de ulei de masline, apoi le dam la cuptor cca 15-20 min! Din cand in cand le intoarcem de pe-o parte pe alta.

 3. Cand vinetele sunt usor inmuiate, le scoatem de la cuptor, asezam peste sunca felii, apoi pieptul de pui care tb sa fie rumenit , iar la final feliile de branza Gouda! Potrivim de sare, piper si adaugam oregano, apoi turnam si sosul de rosii si mai lasam la cuptor cca 15 minute.

4. Cand este gata puiul se serveste pe patul de vinete, presarand peste verdeata proaspata ( patrunjelul se potriveste foarte bine! ) si daca va place gustul si feliute se usturoi!

Reteta de piept de pui cu vinete este un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui in aluat pufos cu bere