Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana

de alilianaa in Pui, 26 Feb 2015 | 932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 500 g ciuperci champignon
  • o ceapa mica
  • 200 ml smantana
  • 300 g cascaval
  • 30 ml vin sec alb
  • sare, piper, cimbru, usturoi
  • o ceasca de ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana:

Pieptul de pui se portioneaza. Intr-o tigaie se pune la incins ulei, cand este gata se aseaza pipetul de pui. Adaugam un graunte de usturoi semispart.  Pieptul de pui se lasa cateva minute pe o parte si cateva minute pe alta pana prinde o crusta. Se adauga vinul si se lasa la inabusit cateva minute.  Cand partea lichida s-a redus suficient, scoatem pipetul de pui pe servetele absorbante si se pune sare peste el. In uleiul in care a fost prajit pieptul de pui, se pune o ceapa tocata marunt, se lasa la calit. Se adauga ciupercile care au fost spalate si portionate. Se pune capacul, se lasa la inabusit. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga smanatana, se potriveste de sare, piper, cimbru, se adauga cativa catei de usturoi si se aseaza si pieptul de pui. Se lasa toate impreuna in tigaie pret de cateva minute.

Preparatul se transfera intr-un vas de yena, se pune de-asupra cascaval si se mai da la cuptor pentru 5-7 minute. Se serveste cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana-0
Piept de pui gratinat, cu ciuperci si smantana-1

COMENTARII (11)

Bunica

Bunica 1

26.02.2015, 20:24

Ne dai expirate?Numai Medi e ”di vină!

Rocsi

Rocsi 1

26.02.2015, 22:07

Mmmm...

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

26.02.2015, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53