Piept de pui in crusta de verdeturi

de bianca92 in Pui, 13 Oct 2013 | 6710 vizualizari

 

Aseara aveam pofta sa mananc ceva sanatos si usor de preparat. Dand tarcoale pe la frigider am vazut ca mai am niste spanac si rucola proaspete si cum m-am saturat sa imi fac salate din ele mi-am zis: "de ce sa nu incerc sa fac ceva nou cu ele?" Cand spun "nou" a refer la faptul ca e prima data cand eu le-am preparat astfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • un pumn rucola
  • 4-5 frunze medii spanac
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • mustar
  • 1 lingura parmezan ras (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de verdeturi:

Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi da la cuptor aprozimativ 20 min pana este aproape gata (nu folositi ulei. E suficienta foaia de copt). Intre timp pregatim crusta: adaugati toate verdeturile si usturoiul intr-un robot de bucatarie si tocati-le marunt. Turnati aceti amestec intr-un vas, adaugati cele 2 linguri de pesmet si parmezanul ras si amestecati-le bine. Apoi se adauga si o lingura de ulei de masline si se amesteca.

Cand e gata puiul, se unge cu putin mustar si se da prin amestecul de verdeturi preparat. Apoi de da la cuptor inca 5-10 minute cat sa se formeze crusta.

Se poate servi cu garnitura de orez sau legume (sau cum va place voua).

TIPS-URI

1

Cand am pus toate verdeturile si usturoiul in robotul de bucatarie, am mai adugat si un ardei iute pentru ca mie imi place mancarea picanta. Insa ardeiul iute nu este necesar daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu piept de pui si salata de sfecla cu hrean