Piept de pui in sos curry

de alba_zori in Pui, 15 Oct 2012 | 19500 vizualizari

 

Stiu ca nu e foarte aratos dar are un gust nemaipomenit de bun,este o reteta indiana cu mult curry,mie personal imi place foarte mult,atat de mult ca am mancat de doua ori in aceeasi zi,prima data cand am mancat asemenea fel a fost la Trieste acum vreo 7 ani,am cumparat cu al meu mancare pentru acasa si era si pui cu curry,am incercat si ne-a ramas in minte pana acum cand am facut eu singurica acasa,foarte bun va asigur.Gustul este la inceput dulceag apoi mai piscacios de la curry dar nu exagerat,chiar potrivit.Este si curry dulce si mai piscacios,eu aveam cel piscacios,dar mai bine cu un pahar de vin alb dulce ca Moscato d'Asti.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ulei de masline
  • jumate de ceapa rosie
  • 250 ml vin alb Moscato d'Asti
  • apa fiarta cat ajunge(vreo 3 polonici am pus eu)
  • 1 lingura plina de curry
  • knorr aroma de timo si rozmarin
  • putina sare
  • 250 gr smantana sau frisca de bucatarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos curry:

Foarte simplu:


1.Spalam pieptul de pui si il frecam cu jumate de lamaie si apoi cu sare ca sa nu aiba miros,iar spalam si uscam cu hartie de bucatarie.


2.Punem o cratita joasa pe foc cu un pic de ulei de masline si incalzim.


3.Taiem piepturile de marimea 2 pe 2 cm cubulete si le asezam in cratita la rozolit,daca lasa putina zeama lasam la uscat la foc marisor.


4.Cand a prins un pic de culoare adaugam jumate de ceapa taiata foarte fin si rozolim impreuna.


5.Adaugam si un pahar plin de vin alb si asezam capacul inchis ca sa intre in pui,dam focul mai mic si dupa ce a intrat vinul in pui adaugam si putina apa fiarta.


6.Adaugam si lingura de curry si knorr cu aroma de timo si rozmarin.Lasam sa se faca cu capacul inchis.Gustam si adaugam si sarea mai la urma.


7.Dupa ce se usuca mai adaugam un pic de apa si mai lasam putin cat ne pare ca e mai bine facut si adaugam si smantana,lasam sa se usuce putin si luam de pe foc,lasam la odihnit 5 minute si intre timp se incheaga sosul.Se serveste cu paine sau ca garnitura la orez pilaf.


Pofta mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

16.10.2012, 09:41

Valclaudia 1

24.10.2012, 20:28

Valclaudia 1

24.10.2012, 20:29

m-a prins de nas mirosul de curry..., vecino!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!