Pui cu curry

de La Ancuta in Pui, 12 Mar 2011 | 14314 vizualizari

 

Am primit de ziua mea un wok si nu m-am incumetat pana astazi sa-l folosesc. Dar pentru ca astazi nu am avut mult timp pentru gatit, am incercat noua achizitie. Ce urmeaza nu vrea sa fie o mancare chinezeasca, ci doar cu unele ingrediente folosite in bucataria chinezeasca, si desigur wok-ul. Mi-a placut rezultatul foarte mult si timpul scurt de preparare :).

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 felie telina
  • 3 linguri sos de soia
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita amidon sau faina
  • 1 lingura bulion
  • curry
  • sare, piper
  • rozmarin
  • chimen
  • ulei de masline

Pentru garnitura:

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita curry
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu curry:

Pentru inceput ne ocupam de garnitura.
Spalam orezul bine in apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim ceapa in putin ulei de masline pana devine translucida, apoi adaugam orezul si mai lasam putin la calit. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba 20 de minute. Inainte de as stinge focul adaugam sare si curry.
Stingem focul si acoperim. Lasam acoperit 10 minute.

Spalam carnea si o uscam cu un servet. O taiem apoi in bucatele mici si condimentam cu sare, piper si curry.

Pregatim legumele: Ceapa o taiem marunt iar celelalte legume le taiem, de preferat fasii subtiri. Eu am folosit legume puse pentru iarna, taiate cubulete. Cele fasii se vor patrunde mult mai repede.

Punem uleiul in wok si il incingem. Adaugam carnea si lasam sa se prajeasca pe toate partile.
Scoatem apoi carnea pe o farfurie si adaugam ceapa. Calim putin pana devine sticloasa apoi adaugam restul legumelor. Lasam 1-2 minute apoi adaugam sosul de soia si vinul. Lasam sa scada putin, tot amestecand.
Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si amestecam cu bulionul. Adaugam amestecul peste legume si lasam pana se ingroasa putin. Punem carnea inapoi in wok si adaugam rozmarinul si chimenul. Amestecam si lasam 1 minut, apoi stingem focul.

Servim cald alaturi de garnitura de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui în bere " la plic"