Pui cu curry

de La Ancuta in Pui, 12 Mar 2011 | 5137 vizualizari

 

Am primit de ziua mea un wok si nu m-am incumetat pana astazi sa-l folosesc. Dar pentru ca astazi nu am avut mult timp pentru gatit, am incercat noua achizitie. Ce urmeaza nu vrea sa fie o mancare chinezeasca, ci doar cu unele ingrediente folosite in bucataria chinezeasca, si desigur wok-ul. Mi-a placut rezultatul foarte mult si timpul scurt de preparare :).

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 felie telina
  • 3 linguri sos de soia
  • 50 ml vin rosu
  • 1 lingurita amidon sau faina
  • 1 lingura bulion
  • curry
  • sare, piper
  • rozmarin
  • chimen
  • ulei de masline

Pentru garnitura:

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita curry
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu curry:

Pentru inceput ne ocupam de garnitura.

Spalam orezul bine in apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt. Calim ceapa in putin ulei de masline pana devine translucida, apoi adaugam orezul si mai lasam putin la calit. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba 20 de minute. Inainte de as stinge focul adaugam sare si curry.

Stingem focul si acoperim. Lasam acoperit 10 minute.


Spalam carnea si o uscam cu un servet. O taiem apoi in bucatele mici si condimentam cu sare, piper si curry.


Pregatim legumele: Ceapa o taiem marunt iar celelalte legume le taiem, de preferat fasii subtiri. Eu am folosit legume puse pentru iarna, taiate cubulete. Cele fasii se vor patrunde mult mai repede.


Punem uleiul in wok si il incingem. Adaugam carnea si lasam sa se prajeasca pe toate partile.

Scoatem apoi carnea pe o farfurie si adaugam ceapa. Calim putin pana devine sticloasa apoi adaugam restul legumelor. Lasam 1-2 minute apoi adaugam sosul de soia si vinul. Lasam sa scada putin, tot amestecand.

Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa si amestecam cu bulionul. Adaugam amestecul peste legume si lasam pana se ingroasa putin. Punem carnea inapoi in wok si adaugam rozmarinul si chimenul. Amestecam si lasam 1 minut, apoi stingem focul.


Servim cald alaturi de garnitura de orez.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 12:15

Panacris 1

04.06.2014, 13:04

La Ancuta 1

04.06.2014, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu orez la tava