Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone

de gaby_duceag in Pui, 28 Oct 2012 | 5267 vizualizari

 

Stiu ca nu e cea mai reusita fotografie (e facuta pe fuga, ai mei asteptau masa si nu pot lucra in conditii de stres :)))) ), cea mai reusita redare a acestei bunatati, dar garantez pentru un gust deosebit, perfect pentru un pranz de week-end. O sa mai fac si o sa schimb pozele dar acum nu pot sa nu va dau si voua reteta.

 

INGREDIENTE

  • doua bucati piept pui (800-900gr)
  • 2 linguri otet balsamic
  • o lingura mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri vin alb
  • 3 cepe potrivite
  • 4 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • o cana supa de pui
  • o lingura amidon
  • 200-250 gr mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone:

Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul.

Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pune un vas cu fund dublu la foc si incinge ulei de masline (cam 30-40 ml).

Curata ceapa si tai-o in doua. Usturoiul lasa-l intreg.

Pune-le impreuna la calit pentru 10 minute la foc mediu, pana sunt frumos rumene. Scoate-le si pastreaza-le la cald.

Pune in acel ulei bucatile de piept de pui si rumeneste-le cate 5 minute pe fiecare parte (prind o culoare super!).

Adauga ceapa si usturoiul, foile de dafin, supa de pui, pune capac si da focul la mic.

Fierbe 20 minute. Verifica carnea si daca mai este necesar mai lasa 5 minute.

Scoate pieptul de pui si pastreaza-l la cald, arunca ceapa, usturoiul si foile de dafin.

In sosul ramas adauga amidonul diluat in 20-30 ml apa. Amesteca pana se ingroasa sosul. Potriveste gustul de sare si piper.

Adauga mascarpone si amesteca usor pana compozitia e omogena.

Serveste pieptul cu sos de mascarpone si cartofi nature.

Toti ne-am lins pe degete!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat, cu sos de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

ANNA_46 1

28.10.2012, 17:47

Si mancarica asta buna o luam cu placere la favorite

mirela0911 1

28.10.2012, 19:39

Tare bine arata!

ralu_ca 1

10.12.2013, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!