Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

de Mihaela11_jo in Pui, 10 Mar 2013 | 14768 vizualizari

 

Pieptul de pui umplut este o mancare de care nu te plictisesti, deoarece de fiecare data, se poate gati cu ingrediente diferite. Eu am folosit pentru un plus de aroma "za'atar", un condiment specific tarilor arabe. In Iordania, se foloseste doar ulei de masline virgin, nerafinat, care are un gust aparte, putin iute cand este proaspat. Maslinele verzi sunt productie proprie, din livada noastra de masline si murate de mine, cu lamaie si ardei iute.

 

INGREDIENTE

  • 3 piepti de pui
  • 4 cartofi mari
  • 50 g cascaval feliat
  • 3 ardei: rosu, verde si galben
  • 2 rosii de marime medie
  • 200 g broccoli
  • masline verzi
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • “za’atar”
  • condiment de pui: all spice, cuisoare, coriandru, ghimbir, cardamom, scortisoara, foi de dafin
  • ulei de masline virgin
  • 1 cana de apa
  • 1 cub de Maggi Bouillon
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor:


Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru pui.


Ardeiul de 3 culori se taie julien si se pune la calit cu putina sare, piper proaspat macinat si za’atar, in 3 linguri de ulei de masline 3-4 minute.


Se taie un buzunar in pieptii de pui si se umplu cu ardeiul si felii de cascaval.


Se inchid taieturile cu ajutorul scobitorilor de bucatarie si se asaza intr-un vas de Pyrex.


Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati de marime medie.


Broccoli se desface in buchetele mai mici.


Rosiile se feliaza rondele.


Intr-un bol, se amesteca toate legumele cu maslinele si restul de ardei ramasi si se presara cu piper proaspat macinat ,”za’atar” si 3-4 linguri de ulei de masline.


Se aseaza in vasul de Pyrex, de jur imprejurul pieptilor de pui.


Intr-o cana de apa fierbinte se dizolva cubul de Maggi si se toarna peste legume.


Se stropesc pieptii de pui cu putin ulei de masline si se presara cu”za’atar”.


Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 grade C, timp de 40 de minute.


Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc pieptii de pui si cartofii.


Se servesc cu muraturi asortate.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe, preparat din oregano uscat, lamaita, maghiran, seminte de susan prajite, sare. Este, in general, preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru, chimion, coriandru, fenicul. In Palestina, reteta include chimion dulce ( carawe sau fenicul). In Liban, se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie inchisa. In Egipt, acest condiment se prepara cu scortisoara, cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ionela2682 1

12.04.2013, 16:32

Ce culori..vreau si eu!!

babi5 1

06.06.2013, 21:05

Bunnnnnnnnnnnn!!

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 12:00

Gaby
Ionela
babi5

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii