Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

de Rocsi in Pui, 27 Dec 2012 | 5106 vizualizari

 

Acum de sarbatori am vrut sa fac o gustare usoara pentru ca, stiind ca daca sunt numai fripturi, sarmale si alte cele o sa imi cada greu.Am ales sa pregatesc aceasta rulada, asa zic eu ca e o rulada, foarte buna, se prepara foarte usor plus ca e foarte buna si chiar ne-a placut mult.Multumesc Gabytzei pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 3 jumatati piept de pui dezosat
  • 1 borcan mici cu ciuperci
  • patrunjel verde
  • gogosari in otet
  • 1 foaie aluat foietaj
  • 7 felii muschi file
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj:

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un castronel punem uleiul, putina sare, piper si boia de ardei dulce. Amestecam bine si cu o pensula ungem bucatile de pui. Ciupercile le scoatem din borcan si le spalam. Le taiem feliute, presaram sare, piper si putin patrunjel verde tocat.


Facem un buzunarel la bucatile de pui (cu grija sa nu taiati si sa iese lama cutitului si pe partea cealalta) si cu o lingurita punem din amestecul de ciuperci. Asezam peste ciuperci felii de gogosar in otet. Intindem aluatul pe masa, asezam feliile de muschi pe mijloc, apoi bucatile de piept umplute.


Batem oul spuma si ungem marginile aluatului. Luam parte de jos a aluatului si venim cu el peste piept, apoi capetele, iar la final acoperim cu partea de sus. Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Luam rulada si o asezam cu partea unde am impachetat-o in jos dar printr-o miscare rapida. O ungem cu oul ramas apoi o bagam in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si lasam pana devine prinde o culoare aurie foietajul ( eu am lasat-o la copt 70 de minute sa fiu sigura ca s-a patruns bine puiul).


Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa sa raceasca apoi putem servi. Se poate consuma calda dar si rece!


Sursa de insipratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (59)

Rocsi 1

29.12.2012, 12:40

Multumesc Anna

Micutza Luana 1

28.03.2013, 19:19

ce bn arataa

Rocsi 1

28.03.2013, 19:53

Multumesc Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!