Piept de rata cu fistic, citrice si rucola

de Panacris in Slow Cooking, 28 Mar 2016 | 475 vizualizari

 

;) No, am o problemă, am creat acest minutat fel, la plesenală, n-am notat ce am pus în oala minunată a vasului CrockPot, așa că acum trebuie să scriu rețeta din poze și gustul ce l-am savurat ;) Eu vă asigur că papilele mele gusative încă mai au memorie ;) Această rețetă e dedicată provocării http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)
Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Piept de rață 2 bucăți cca. 500 g,
  • Ulei de măsline aromatizat cu portocale cca. 50 ml,
  • Sare de himalya 1 linguriță,
  • Piper roșu, alb, verde și negru 1 linguriță,
  • Grapefruit roșu 1 bucată,
  • Portocală 2 bucăți,
  • Fenicul ½ bucată,
  • Rucola cca. 100 g,
  • Fistic sărat și decojit cca. 100 g,
  • Caju 50 g.
  • Pentru decor:
  • Oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu fistic, citrice si rucola:

Noul meu ajutor din bucatarie, Alin, adica CrockPot-ul se seteaza la funcția HIGH, pentru 60 de minute. Se așează artistic pulpele de rață, ce se stropesc cu uleiul aromatizat, se adaugă citricele, condimentele, frunzele de rucola, fisticul, nucile cca. 200 ml de apă. Pentru cei care nu dețin un vas CrockPot, toate ingredientel se pun într-un vas termorezistent și se lasă la gătit, la foc mic, în cuptor, acoperit, cca 60 de minute ;) Bunnn, aromatizat și fraged, ăsta e cel mai important factor ;) Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu fistic, citrice si rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

anca_rm 1

29.03.2016, 12:54

ce bunatate ai facut

Ksenya 1

29.03.2016, 16:45

ce bine arata...

Catalina L 1

31.03.2016, 22:37

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!