Piept de rata cu fistic, citrice si rucola

de Panacris in Slow Cooking, 28 Mar 2016 | 703 vizualizari

 

;) No, am o problemă, am creat acest minutat fel, la plesenală, n-am notat ce am pus în oala minunată a vasului CrockPot, așa că acum trebuie să scriu rețeta din poze și gustul ce l-am savurat ;) Eu vă asigur că papilele mele gusative încă mai au memorie ;) Această rețetă e dedicată provocării http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)
Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Piept de rață 2 bucăți cca. 500 g,
  • Ulei de măsline aromatizat cu portocale cca. 50 ml,
  • Sare de himalya 1 linguriță,
  • Piper roșu, alb, verde și negru 1 linguriță,
  • Grapefruit roșu 1 bucată,
  • Portocală 2 bucăți,
  • Fenicul ½ bucată,
  • Rucola cca. 100 g,
  • Fistic sărat și decojit cca. 100 g,
  • Caju 50 g.
  • Pentru decor:
  • Oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu fistic, citrice si rucola:

Noul meu ajutor din bucatarie, Alin, adica CrockPot-ul se seteaza la funcția HIGH, pentru 60 de minute. Se așează artistic pulpele de rață, ce se stropesc cu uleiul aromatizat, se adaugă citricele, condimentele, frunzele de rucola, fisticul, nucile cca. 200 ml de apă. Pentru cei care nu dețin un vas CrockPot, toate ingredientel se pun într-un vas termorezistent și se lasă la gătit, la foc mic, în cuptor, acoperit, cca 60 de minute ;) Bunnn, aromatizat și fraged, ăsta e cel mai important factor ;) Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu fistic, citrice si rucola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

29.03.2016, 12:54

ce bunatate ai facut

Ksenya 1

29.03.2016, 16:45

ce bine arata...

Catalina L 1

31.03.2016, 22:37

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu telemea de oaie