Piept de rata cu sos de portocale

de Camelya in Rata, 28 Oct 2015 | 2054 vizualizari

 

Am primit o rata si m-am gandit sa fac piept de rata cu sos de portocale.Nu am mai facut pana acum rata cu sos de portocale.Am ales un sos simplu de facut si chiar mi-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de rata
  • 1 portocala
  • 1 lingura de miere
  • 50 ml vin
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu sos de portocale:

Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.Intre timp preincalzim cuptorul.Punem bucatile de piept intr-o tava tapetata cu o hartie de copt si o lasam la cuptor aproximativ 15 minute la 180 grade C.Intre timp pregatim sosul de portocale.In tigaia in care am prajit bucatile de piept de rata punem 50 ml de vin. Dupa 1 minut punem sucul de la o portocala, dupa ce l-am strecurat.Amestecam la foc mare pana sosul se leaga.Cand s-a legat punem 1 lingura de miere.Amestecam,iar dupa caeva secunde luam tigaia de pe foc.Scoatem carnea din cuptor,o lasam sa stea putin iar apoi o taiem felii.Servim cu sosul de portocale.Eu am avut doua bucatele mai mici de piept de rata si astfel mi-a iesit doar o portie.

 

TIPS-URI

1

Presarati si un catel de usturoi pisat atunci cand puneti carnea la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Camelya 1

29.10.2015, 14:30

Multumesc

mihaelar63 1

07.11.2015, 12:44

Ai ales excelent

Micutza Luana 1

08.11.2015, 14:01

imi place combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu sos de portocale