Piept de rata cu sos de portocale

de CameliaR in Rata, 28 Oct 2015 | 4689 vizualizari

 

Am primit o rata si m-am gandit sa fac piept de rata cu sos de portocale.Nu am mai facut pana acum rata cu sos de portocale.Am ales un sos simplu de facut si chiar mi-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de rata
  • 1 portocala
  • 1 lingura de miere
  • 50 ml vin
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu sos de portocale:

Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.Intre timp preincalzim cuptorul.Punem bucatile de piept intr-o tava tapetata cu o hartie de copt si o lasam la cuptor aproximativ 15 minute la 180 grade C.Intre timp pregatim sosul de portocale.In tigaia in care am prajit bucatile de piept de rata punem 50 ml de vin. Dupa 1 minut punem sucul de la o portocala, dupa ce l-am strecurat.Amestecam la foc mare pana sosul se leaga.Cand s-a legat punem 1 lingura de miere.Amestecam,iar dupa caeva secunde luam tigaia de pe foc.Scoatem carnea din cuptor,o lasam sa stea putin iar apoi o taiem felii.Servim cu sosul de portocale.Eu am avut doua bucatele mai mici de piept de rata si astfel mi-a iesit doar o portie.    

TIPS-URI

1

Presarati si un catel de usturoi pisat atunci cand puneti carnea la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CameliaR 1

29.10.2015, 14:30

Multumesc

mihaelar63 1

07.11.2015, 12:44

Ai ales excelent

Micutza Luana 1

08.11.2015, 14:01

imi place combinatia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu sos de portocale