Piept de rata cu sos de portocale

de Camelya in Rata, 28 Oct 2015 | 1825 vizualizari

 

Am primit o rata si m-am gandit sa fac piept de rata cu sos de portocale.Nu am mai facut pana acum rata cu sos de portocale.Am ales un sos simplu de facut si chiar mi-a placut mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de rata
  • 1 portocala
  • 1 lingura de miere
  • 50 ml vin
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu sos de portocale:

Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.Intre timp preincalzim cuptorul.Punem bucatile de piept intr-o tava tapetata cu o hartie de copt si o lasam la cuptor aproximativ 15 minute la 180 grade C.Intre timp pregatim sosul de portocale.In tigaia in care am prajit bucatile de piept de rata punem 50 ml de vin. Dupa 1 minut punem sucul de la o portocala, dupa ce l-am strecurat.Amestecam la foc mare pana sosul se leaga.Cand s-a legat punem 1 lingura de miere.Amestecam,iar dupa caeva secunde luam tigaia de pe foc.Scoatem carnea din cuptor,o lasam sa stea putin iar apoi o taiem felii.Servim cu sosul de portocale.Eu am avut doua bucatele mai mici de piept de rata si astfel mi-a iesit doar o portie.

 

TIPS-URI

1

Presarati si un catel de usturoi pisat atunci cand puneti carnea la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Camelya 1

29.10.2015, 14:30

Multumesc

mihaelar63 1

07.11.2015, 12:44

Ai ales excelent

Micutza Luana 1

08.11.2015, 14:01

imi place combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas