Piftie

de diaconta in Porc, 2 Ian 2011 | 4848 vizualizari

 

Bineinteles ca nu putea sa lipseasca tocmai piftia de pe masa de sarbatori.Conform traditiei facuta de mama mea,pentru ca nu exista piftie mai buna nicaieri.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc picioare de porc
  • jambon proaspat de porc aprox.2 kg
  • 4 morcovi
  • o ceapa
  • o buc telina
  • gulie
  • 5 catei usturoi
  • sare,piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Noua ne place ca in piftie sa fie foarte multa carne si morcov.


Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala de 10 litri,care se umple cu apa.Se lasa sa fiarba un clocot pentru a se face spuma care se culege cu o spumiera.Apoi se adauga sarea si se lasa sa fiarba la foc foarte mic aproximativ 5 ore.Dupa ce a fiert cam 4 ore se adauga zarzavatul,ceapa,usturoiul si boabele de piper.Se lasa sa fiarba in continuare.Este gata cand s-a fiert zarzavatul si carnea se desprinde de pe oase foarte usor.


Gustam si potrivim de sare si piper daca mai este cazul.


Cu ajutorul unei linguri se culege toata grasimea formata la suprafata.


Carnea se scoate si se culege de pe oase,distribuindu-se uniform in vasele in care vom pune piftia la inchegat.Punem si morcovul taiat rondele sau bastonase.


Strecuram si zeama printr-o sita foarte deasa si o punem peste carne.Le lasam intr-un loc racoros pana a doua zi.


Simplu si deosebit de gustos.

 

TIPS-URI

1

Piftia trebuie fiarta obligatoriu cu foc foarte mic pentru a ramane limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

DIANA B 1

07.01.2011, 17:25

si ioooooooooooo , ca n-am mancat de la craciun piftie , si aia de porc
si a ta-i tot de porc ??? chioara sunt , mai Claudia ... vazusem pulpe de ceva pasaroi

diaconta 1

07.01.2011, 19:11

Onesta,hai la piftie,ca a mea-i din alt porc credeam ca numa' io am un fix cu pulpele

DIANA B 1

20.01.2011, 16:04

Mare dreptate ai ... al tau e morosan , nu moldovinesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor