Piftie

de diaconta in Porc, 2 Ian 2011 | 4984 vizualizari

 

Bineinteles ca nu putea sa lipseasca tocmai piftia de pe masa de sarbatori.Conform traditiei facuta de mama mea,pentru ca nu exista piftie mai buna nicaieri.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc picioare de porc
  • jambon proaspat de porc aprox.2 kg
  • 4 morcovi
  • o ceapa
  • o buc telina
  • gulie
  • 5 catei usturoi
  • sare,piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Noua ne place ca in piftie sa fie foarte multa carne si morcov.


Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala de 10 litri,care se umple cu apa.Se lasa sa fiarba un clocot pentru a se face spuma care se culege cu o spumiera.Apoi se adauga sarea si se lasa sa fiarba la foc foarte mic aproximativ 5 ore.Dupa ce a fiert cam 4 ore se adauga zarzavatul,ceapa,usturoiul si boabele de piper.Se lasa sa fiarba in continuare.Este gata cand s-a fiert zarzavatul si carnea se desprinde de pe oase foarte usor.


Gustam si potrivim de sare si piper daca mai este cazul.


Cu ajutorul unei linguri se culege toata grasimea formata la suprafata.


Carnea se scoate si se culege de pe oase,distribuindu-se uniform in vasele in care vom pune piftia la inchegat.Punem si morcovul taiat rondele sau bastonase.


Strecuram si zeama printr-o sita foarte deasa si o punem peste carne.Le lasam intr-un loc racoros pana a doua zi.


Simplu si deosebit de gustos.

 

TIPS-URI

1

Piftia trebuie fiarta obligatoriu cu foc foarte mic pentru a ramane limpede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

DIANA B 1

07.01.2011, 17:25

si ioooooooooooo , ca n-am mancat de la craciun piftie , si aia de porc
si a ta-i tot de porc ??? chioara sunt , mai Claudia ... vazusem pulpe de ceva pasaroi

diaconta 1

07.01.2011, 19:11

Onesta,hai la piftie,ca a mea-i din alt porc credeam ca numa' io am un fix cu pulpele

DIANA B 1

20.01.2011, 16:04

Mare dreptate ai ... al tau e morosan , nu moldovinesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc la cuptor