Piftie

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 1523 vizualizari

 

Eu fac aceasta piftie mai des in cursul anului dar rece numai de Craciun,altfel se mananca si fierbinte cu mamaliga si usturoi.Dar deocamdata va dau reteta la cea rece.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 capatana de porc nu prea mare dar si cu urechea
  • 1 picior de porc doar partea de jos
  • 1 ciolan
  • 300 g sorici
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe 10 buc.
  • 4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Carnea se spala si se parleste de par pe locurile unde inca au mai ramas.


Se pune o oala cu apa la fiert si cand clocoteste bine se pune peste carne si cu o lingura de lemn se amesteca bine. Se tin in apa fierbinte un minut si apoi se scurge apa si se pune carnea intr-o oala cu o dimensiune mai mare sau mai incapatoare ca atunci cand se pune apa rece peste carne sa depaseaca cu 3-4 cm nivelul carnii. Cand incepe sa clocoteasca focul se lasa mai domol ca sa poata fi luata spuma de deasupra. Cand aceasta operatiune s-a terminat se vor adauga legumele curatate si mirodeniile dar nu usturoiul. Pe acesta lasandu-l la sfarsit.


Oala cu continutul se lasa sa fiarba cateva ore (3-4), dar se poate observa ca este gata cand carnea si zgarciurile cad de pe oase usor si pentru siguranta intr-o ceasca se pune putina zeama si se da la rece iar cand zeama se intareste inseamna ca este gata. Se da jos de pe foc lasand sa stea 30 minute dupa care se scoate cu o paleta carnea. Zeama se strecoara prin sita si carnea se alege de pe oase, apoi fiind repartizata egal in vasele in care urmeaza sa fie pusa piftia. Usturoiul se curata si se piseaza ca pentru mujdei cu putina sare .Eu am pus usturoiul in zeama dupa ce am scos carnea si apoi am strecurat-o lasand doar un gust usor de usturoi buuuuun. Se va pune si zeama strecurata peste carnea repartizata in vasele in care va fi depozitata piftia. Se da la rece si in cateva ore se intareste.


Este delicioasa. Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

oO_ acnA _Oo 1

02.01.2013, 14:38

Cris2711 1

02.01.2013, 16:53

mi-e pofta

adry88 1

03.01.2013, 11:32

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
rulada aperitiv