Piftie de porc

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2010 | 18454 vizualizari

 

Piftie traditionala, fara ingrediente care sa altereze gustul.

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare de porc
  • 2 urechi de porc
  • Cateva fasii de soric
  • 1 kg carne slaba de porc
  • 3 Morcovi
  • 1 Pastarnac
  • 1 Patrunjel
  • 1 Telina
  • 2 Cepe
  • 2 Capatani usturoi
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Mod de preparare piftie:


Picioarele, urechile, soriciul si carnea se curata se spala si se pun in apa rece 1 ora.


Zarzavatul se curata si se spala


Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa si se pune intr-o oala mare impreuna cu zarzavaul se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.


Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pt a ramane zeama limpede, timp de 6-8 ore. Se indeparteaza spuma cand se formeaza


Legumele se scot dupa circa 2 ore si se fierbe in continuare.


Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi


Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pt a nu se usca.


A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.


Usturoiul se curatza se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama pentru piftie .Se potriveste de sare.


Carnea si urechile se portioneaza in castroane se toarna zeama prin sita fina deasupra si se lasa la racit. Fiecare castron de piftie se poate orna cu felii din zarzavatul fiert.


Pofta Buna!


 

TIPS-URI

1

desi exista mai multe variante de piftie, cea mai gustoasa este tot cea preparata cu carne de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

14.12.2014, 19:04

babi5 1

16.12.2014, 07:03

Dl

MotanLaOale 1

16.12.2014, 08:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

”Urși” de mămăligă cu brânză

de RODIMUR 5

ieri la 19:36

Salata de cruditati

de Oana 9

ieri la 14:09

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

pe 15.10 la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

pe 15.10 la 21:36

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute