Piftie de porc "afumată"

de ionix in Porc, 26 Feb 2010 | 7196 vizualizari

 

asta am facut-o impreuna cu mami meu :p

 

INGREDIENTE

  • 10 litri apa
  • Oase pentru piftie (eu am avut un picior si 1/4din cap)
  • Un rasol afumat
  • 1 kg muschi de porc (asta daca nu au oasele prea multacarne pe ele)
  • 6 capatani de usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • Sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc "afumată":

Oasele se spala bine, se lasa in apa rece cateva ore iar apoi se parlesc pentru a nu mai avea par pe sorici.


Se pun la fiert intr-o oala mare, eu am folosit un tuci, impreuna cu muschiul si rasolul afumat.


Se adauga la fiert impreuna cu morcovii si cepele.


Din cand in cand se spumeaza in timp ce fierbe.


Muschiul, morcovii si cepele se scot mai devreme in momentul in care au fiert, pentru a nu se faramita in zeama.


Oasele si rasolul se lasa la fiert pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase iar lichidul devine lipicios.


In momentul acela dam oala la racit un pic.


Dupa ce s-a racit punem peste usturoiul pisat, sare si piper. Usturoiul, sarea si piperul le punem dupa gust.


Din acel moment incepem a pitroci piftia, cu un polonic vanturam zeama, si o facem cel putin 20 de minute.


Dupa ce am pitrocit bine zeama, lasam sa se raceasca complet.


Cand s-a racit luam carnea de pe oase si repartizam in recipientele pt piftie.


Zeama o strecuram si o punem peste carne.


Recipientele le dam la racoare pana cand se incheaga.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

eu am fiert la ea mai mult de 5 ore... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc "afumată"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

26.02.2010, 21:57

e bine venita'' potrocirea''!

ionix 1

27.02.2010, 09:01

asa-i Teo... e cel mai important proces in prepararea piftiei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Varza cu carne de porc