Pilaf cu conopida si spanac

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 26 Mar 2014 | 2144 vizualizari

 

Asta toamna tarziu am avut un surplus de conopida . Am mai cadorisit verisoare si colege . Am mai gatit-o in fel si chip dar tot mi-a mai ramas . Decat sa o arunc am desfacut-o buchetele [ sa nu ocupe loc mult] , am fiert a la dente si dupa racire am pus la congelator .Conopida e foarte gustoasa cu smantana sau /si branza . Acum trebuind sa gatesc de post, prima asociere ce mi-a venit in minte a fost cu... orez .

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 cana orez cu bob mare
  • 100 ml ulei
  • 500 gr conopida [ congelata
  • 250 gr spanac verde
  • sare
  • piper
  • rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu conopida si spanac:


  1. Curati si spalati legumele .

  2. Taiati bucati mari ceapa , morcovul si ardeiul .

  3. Tocati-le cu ajutorul blenderu-lui. Caliti usor aceste legume in cratita teflonata .

  4. Adaugati si caliti usor si orezul .Sarati. Puneti si conopida .

  5. Turnati apa cat sa acopere si fierbeti sub capac .

  6. Dupa 10 minute cand bobul de orez este fiert adaugati si frunzele de spanac .

  7. Piparati.

  8. Serviti pilaful alaturat de rosii sau salata preferata de cruditati .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu conopida si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

26.03.2014, 19:40

Micutza Luana 1

26.03.2014, 20:47

mena29 1

02.04.2014, 10:59

Zilele trecute am facut si eu un pilaf bun ca ne era dor,nu am mai facut de mult timp.As servi o portie si de la tine ca arata minunat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec dungat
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

ieri la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

ieri la 18:56

Desert vafe Tiramisu

de laura_n 6

ieri la 17:55

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

pe 18.09 la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume la cuptor