Pilaf cu masline

de carmenvlad in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 7521 vizualizari

 

Am facut un pilaf de post ca baza si pe care l-am folosit in doua moduri: cu masline feliate pentru post si cu piept de pui prajit.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • 1 morcov
  • 2 cepe (una rosie si una alba)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita secretul gustului de gaina dizalvata intr-o cana de apa
  • Marar verde
  • 100 g masline feliate (asa am avut eu, dar se pun de care aveti)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 fir ceapa verde pentru decor
  • 2-3 rosii chery pentru decor

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu masline:

Se caleste ceapa si morcovul in ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa infloreasca putin.


Apoi se pune 1 cana de apa in care s-a dizolvat secretul gustului.


Se lasa 5 minute sa absoarba orezul umiditatea si se adauga celelalte 2 cani de apa.


Se lasa sa fiarba 10-15 minute si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca orezul.


Se adauga maslinele, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 4-5 minute.


Eu opresc focul cand in pilaf mai este zeama, presar marar verde si ceapa verde tocata, acopar putin vasul cu un capac (orezul mai absoarbe umiditate si dupa ce focul este stins) si servesc cald cu muraturi sau o salata de sfecla rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

La Ancuta 1

13.03.2011, 23:39

ce-mi place

RuxyRux 1

14.03.2011, 09:09

E tare bun orezul...sigur e de post cu secretul gustului de gaina? Sa citesti pe plic sa nu ai surprize...

divainbucatarie 1

14.03.2011, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei umpluti cu orez si ciuperci