Pilaf cu masline

de carmenvlad in Mancaruri de post, 13 Mar 2011 | 6893 vizualizari

 

Am facut un pilaf de post ca baza si pe care l-am folosit in doua moduri: cu masline feliate pentru post si cu piept de pui prajit.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa
  • 1 morcov
  • 2 cepe (una rosie si una alba)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita secretul gustului de gaina dizalvata intr-o cana de apa
  • Marar verde
  • 100 g masline feliate (asa am avut eu, dar se pun de care aveti)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 fir ceapa verde pentru decor
  • 2-3 rosii chery pentru decor

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu masline:

Se caleste ceapa si morcovul in ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa infloreasca putin.

Apoi se pune 1 cana de apa in care s-a dizolvat secretul gustului.

Se lasa 5 minute sa absoarba orezul umiditatea si se adauga celelalte 2 cani de apa.

Se lasa sa fiarba 10-15 minute si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca orezul.

Se adauga maslinele, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 4-5 minute.

Eu opresc focul cand in pilaf mai este zeama, presar marar verde si ceapa verde tocata, acopar putin vasul cu un capac (orezul mai absoarbe umiditate si dupa ce focul este stins) si servesc cald cu muraturi sau o salata de sfecla rosie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

La Ancuta 1

13.03.2011, 23:39

ce-mi place

Rux 1

14.03.2011, 09:09

E tare bun orezul...sigur e de post cu secretul gustului de gaina? Sa citesti pe plic sa nu ai surprize...

divainbucatarie 1

14.03.2011, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!